Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SAOPŠTENO IZ MINISTARSTVA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA

Počela instalacija računarske opreme u kotorskim školama

23.02.2024 17:13h

23.02.2024 17:13h

Foto: MPNI

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) saopštilo je da počinje instaliranje računarske opreme u osnovnim i srednjim školama u Opštini Kotor.

Iz MPNI su kazali da IT timovi će instalirati 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač u računarskoj učionici JU OŠ „Nikola Đurković”, dok će kabineti biti opremljeni sa 10 računara, 10 televizora 65 inča i dva laptopa.

Područna jedinica u Lastvi Grbaljskoj dobiće tri računara i tri televizora.

“U računarskoj učionici JU OŠ „Veljko Drobnjaković“ instaliraće se 13 računara, televizor i multifunkcionalni štampač, a u kabinetima šest računara, šest televizora i dva laptopa. Područne jedinice u Morinju i Perastu dobiće po laptop i projektor. Učenicima JU Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ će se u računarskoj učionici instalirati 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač a kabineti će dobiti tri računara, tri televizora i laptop”, naveli su iz resora u saopštenju za medije.

Navodi se da računarska učionica u JU Srednja pomorska škola biće opremljena sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, dok će u kabinetima biti instalirana tri računara, tri televizora i tri laptopa.

Dodaje se da u JU Gimnazija, će u računarsko učionici biti instalirano 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač a u kabinetima tri računara, tri televizora 65 inča i tri laptopa.

“U računarskoj učionici JU OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ će se instalirati 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač a u kabinetima devet računara, isto toliko televizora i četiri laptopa. Učenici JU OŠ „Njegoš“ će u računarskoj učionici imati instaliranih 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač dok će se kabineti opremiti sa 15 računara, 15 televizora i pet laptopova. Područna jedinica u Škaljarima dobiće šest računara i šest šest televizora 65 inča. U računarskoj učionici JU OŠ „Ivo Visin“ će se instalirati sedam računara, televizor i multifunkcionalni štampač a u kabinetima pet računara, pet televizora i laptop”, naveli su iz MPNI.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT