Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

POTPREDSJEDNICA SKUPŠTINE ČESTITALA DAN OPŠTINE

Popović: Tivat, biser Jadrana, neopisivom ljepotom prirode ostavlja svakog posjetioca bez daha

21.11.2023 10:51h

Foto: Skupština

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka čestitala je Dan opštine Tivat predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću, predsjedniku Skupštine opštine Miljanu Markoviću i svim građankama i građanima Tivta, saopšteno je iz Skupštine.

Istakla je da danas slavimo našu bogatu prošlost, isprepletenu hrabrom borbom protiv fašizma koja je ostavila neizbrisiv trag u istoriji Tivta i cijele Crne Gore.

"Ponosni smo na naše slavne pretke, čije su žrtve i odricanja omogućila raznoliki duh grada, zalažući se za slobodu i multikulturalnost koju danas uživamo", navela je.

Prema njenim riječima, Tivat, biser Jadrana, neopisivom ljepotom prirode ostavlja svakog posjetioca bez daha, ne samo kao turistička atrakcija, već i kao luča kulture, tradicije i gostoljubivosti.

Gledajući prema budućnosti, tvrdi da se prepoznaje nevjerovatan potencijal za dalji razvoj. 

"Snažna strateška pozicija Tivta na Jadranskoj obali predstavlja ključnu polugu za ekonomski rast i razvoj ovog područja. Bogatstvo kulturne baštine predstavlja dodatni kapital za razvoj turizma. Investicije u infrastrukturu, kao što su moderni muzeji, kulturni centri i istorijske znamenitosti, stvaraju privlačno okruženje za posjetioce. Kroz raznovrsne kulturne događaje i umjetničke manifestacije, Tivat će privući ne samo turiste već i investitore", poručila je Popović.

Zaključuje da će podsticanje inicijativa i start-apova, uz podršku obrazovnih programa usmjerenih na razvoj potrebnih vještina, doprinijeti stvaranju dinamičnog poslovnog okruženja.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT