Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NAKON RAZGOVORA SA MINISTROM MUJOVIĆEM

Bivši radnici odblokirali rudokope u Župi nikšićkoj

03.04.2024 20:07h

Foto: RTVNK

Bivši radnici Rudnika boksita prekinuli su blokadu rada rudokopa u Župi nikšićkoj, kazao je Portalu RTVNK predstavnik radnika Rašo Čivović.

Odluku su donijeli nakon današnjeg sastanka sa ministrom energetike i rudarstva Sašom Mujovićem.

"Ministar je rekao da će ubrzati proceduru kako bi se tačno utvrdilo šta od nekretnina ima u stečajnoj masi Boksita. Nakon toga stečajna uprava bi mogla da reaguje, to proda i izmiri naša potraživanja", rekao je Čivović.

Grupa bivših radnika juče je blokirala rad na rudokopima u Seocima i Štitovo, zahtijevajući da im se nakon deset godina isplate potraživanja iz stečajne mase. Za njih oko 560 po raznim osnovama duguje se blizu tri miliona eura.

Mogućnost da dobiju svoj novac, podsjeća Čivović, našli su u činjenici da je oko 17.000 kvadrata zemljišta i dalje u vlasništvu Boksita. Ta parcela je na Seocima u Župi nikšićkoj gdje frma Veselina Pejovića “ Uniprom metali“, kao i na Štitovu, sa podizvođačima eksploatiše rudu.

Osim predstavnika bivših radnika, rekao je Čivović, sastanku sa ministrom Mujovićem prisustvovali su Pejović, stečajni upravnik Boksita Nenad Amidžić, te i predstavnici Uprave za nekretnine.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT