ADVERTISEMENT

ZAVRŠENA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ODLUKE

Budžet Prijestonice Cetinje za 2023. planiran na rekordnih 8.920.000 eura

24.11.2022 13:53h

Foto: Prijestonica Cetinje

Nacrtom Odluke o budžetu za 2023. godinu planiran je rekordni budžet od 8.920.000 eura, kojim je predviđeno značajno uvećanje izdvajanja za obrazovanje, kulturu i sport, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

Ovim Nacrtom Odluke o budžetu po prvi put su planirane subvencije za žensko preduzetništvo i za pokretanje i razvoj agrobiznisa u Prijestonici. Pored ovih predviđeni su i podsticaji za pokretanje „start-up“ biznisa.

Takođe, ovim nacrtom je predviđeno uvećanje naknade za novorođenčad i za porodilje, koje se nalaze na evidenciji kod Zavoda za zapošljavanje, sa dosadašnjih 350 na 500 eura.

Centralnom javnom raspravom, koja je održana danas u sali za sastanke u zgradi Prijestonice, završena je javna rasprava o Nacrtu Odluke o budžetu Prijestonice Cetinje za 2023. godinu.

"Na centralnoj javnoj raspravi građani su dominantno bili zainteresovani za rješavanje problema djece i mladih u gradu, rješavanje problema izgradnje novog azila za kućne ljubimce, finansiranje aktivnosti nevladinih organizacija i drugo. Predstavnici menadžmenta RTV Cetinje uputili su svoje sugestije na stavke budžeta koje se odnose na finansiranje lokalnog javnog emitera", saopšteno je iz Prijestonice.

Javna rasprava o Nacrtu Odluke o budžetu Prijestonice Cetinje za 2023. godinu počela je 11. novembra 2022. godine i trajala je do danas.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT