Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

MINISTAR FINASIJA SA AMBASADOROM MAĐARSKE

Damjanović: Crna Gora među omiljenim investicionim destinacijama mađarskih privrednika

18.09.2023 12:47h

Foto: Ministarstvo finansija

Ministar finansija Aleksandar Damjanović danas se sastao sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem sa kojim je razgovarao o uspješnoj i otvorenoj bilateralnoj saradnji između dvije države, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Budući da je Mađarska među najvećim investitorima u Crnoj Gori, na sastanku je najviše razgovarano o dosadašnjim projektima, realizovanim u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma, kao i izazovima sa kojima se mađarske kompanije suočavaju u okviru poslovanja u našoj državi.

“Takođe su analizirane mogućnosti potencijalnih ulaganja, uz ocjenu ambasadora Neđešija da Mađarska ostaje posvećena internacionalizaciji poslovanja mađarskih kompanija, te da se Crna Gora veoma visoko kotira na listi omiljenih investicionih destinacija među mađarskim privrednicima”, ističe se u saopštenju.

Damjanović je poručio da svi kredibilni investitori, zainteresovani za ulaganje u našu zemlju, mogu računati na pouzdano partnertsvo, podršku i otvorenost Vlade Crne Gore.

“Na sastanku je zaključeno da se tradicionalno dobra politička i ekonomska saradnja dvije zemlje, u narednom periodu, treba dodatno osnažiti, prvenstveno intenziviranjem bilateralnih ekonomskih pregovora”, zaključuje se u saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT