ADVERTISEMENT

"NAJVEĆI PROBLEMI CRNE GORE PUTEVI I AERODROMI"

Đurović: "Stop inflaciji" se priključila i osiguravajuća kuća, pelet do kraja jula 230 eura, građani da kupuju sada

25.05.2023 16:37h

Foto: MERT

Ministar ekonomskog razvoja i turizma u tehničkom mandatu Goran Đurović kazao je da je ponosan na akciju „Stop inflaciji“ o kojoj se, kako je rekao, priča širom regiona. On je najavio da će se akciji priključiti jedna osiguravajuća kuća, koja će dati 20 odsto popusta na osiguranje domaćinstva i putno osiguranje.

Đurović navodi da su se javila i tri proizvođača peleta, kao i da do kraja jula traje akcija, pa tona košta 230 eura sa PDV-om.

"To je najjeftinija cijena do sada. Pozivam građane da kupuju sada, da ne čekaju oktobar. Sad im je šansa", navodi Đurović.

Ministar ponavalja da očekuje rekordnu ljetnju sezonu, ako se, kako je rekao, po jutru dan poznaje.

On je pozvao izdavaoce privatnog smještaja da prijave svoje kapacitete i izađu iz sive zone.

"Kada nemate smještaj u hotelima, prirodno da se prelije u privatni smještaj. Oni koji regularno plaćaju poreze i takse želimo da budu zadovoljni. Oni koji su u sivoj zoni konačno treba da shvate da je potrebno da budu dio sistema i da plaćaju dažbine", navodi on.

Potrebano je, kako kaže, da budu dio šire priče.

Ipak, dodaje da je to teško kontrolisati.

"Realno, to ne ide baš lako ali nadam se da će inspekcije podići borbenu gotovost, kontrolisati nelegalni smještaj puno bolje. Izadavaoci da idu u korak sa vremenom, da se prijave i fiskalizuju, a to nisu specijalni troškovi", poručuje Đurović.

On navodi da su najveći problemi u Crnoj Gori putevi, aerodromi i čistoća.

"Čistoća je, moramo priznati, veliki problem. Moramo raditi na tome, raditi na pozivanju svijesti nas samih. Moramo da moramo da vodimo računa o našoj zemlji, da bude čista“, rekao je Đurović u emisiji „Info plus“ na ADRIA televiziji, dodajući da se nešto mora pod hitno preduzeti u vezi sa crnogorskim aerodromima.

On je podsjetio da se radi bulevar od Jaza do Tivta, koji će olakšati protok saobraćaja na tom dijelu crnogorskog primorja.

"Radi se put Mateševo – Kolašin. Da je sreće, on bi bio urađen u sklopu auto-puta, ali nije se vodilo računa. Sada mora da se vodi računa, uveliko teku radovi, idemo korak po korak, iako bih kao ministar volio da to ide brže", zaključio je Đurović.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT