Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"JEDNA OD NAJVEĆIH PREVARA PROGRAMA EVROPA SAD 2 JE OBEĆANJE O PROSJEČNIM PENZIJAMA"

Fidelity consulting: Dupla prevara penzionera sad

19.07.2024 10:41h

Foto: Pixabay

Jedna od najvećih prevara programa Evropa sad 2 jesta obećanje o dostizanju prosječnih penzija od 600 eura do prvog novembra ove godine, poručuju iz Fidelity consultinga.

Podsjećaju i šta tačno piše u Fiskalnoj strategiji:

 "Procjenjuje se da će penzije u 2025. po osnovu primjene formule za usklađivanje penzija (rast zarada i procijenjena inflacija) porasti 7-8% odnosno u nominalnom iznosu prosječno 50 eura. Bukvalno su priznali da su slagali penzionere".

Kako je sada prosječna penzija 494 eura, na kraju 2025 ona će iznositi 550 eura, što je opet manje od obećanih 600 eura, ukazuju iz Fidelity consultinga.

"Dakle, ovdje je u pitanju dvostruka prevara penzionera: priznali da su slagali penzionere da će im  prosječne penzije povećati do prvog novembra na 600 eura, dok će tek na kraju 2025. prosječna penzije iznositi 550 eura, što je manje od 600 eura  moramo da pišemo da je 550 manje od 600, vjerovali ili ne).

Zbilja, ovako velikih obmanjivača javnosti nijesmo sretali u novijoj crnogorskoj istoriji, a mislili smo da nema gore..", poručuju iz Fidelity consultinga.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT