Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

AMBASADOR SAOPŠTIO DA U CRNOJ GORI TRENUTNO BORAVI VIŠE OD 12.000 TURSKIH DRŽAVLJANA

Kalkavan: Turski privrednici zainteresovani za poslovanje na Cetinju

21.02.2024 15:30h

21.02.2024 15:30h

Foto: Prijestonica

Turski privrednici su zainteresovani za poslovanje na Cetinju, saopštio je ambasador te zemlje Bariš Kalkavan, navodeći da u Crnoj Gori trenutno boravi više od 12.000 turskih državljana.

Kalkavan je na sastanku sa gradonačelnikom Prijestonice Nikolom Đuraškovićem najavio izgradnju industrijske zone u Crnoj Gori i posjetu investitora iz Turske Cetinju.

"Istakao je da je neophodno razviti kulturni turizam i zahvalio se Prijestonici Cetinje za podršku nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku", saopšteno je iz Prijestonice.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjim partnerskim odnosima Crne Gore i Turske, kao i novim vidovima saradnje.

“Iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i naglašena spremnost da se dobri odnosi unaprijede i nađu modeli za poboljšanje bilateralne saradnje”, navodi se u saopštenju.

Đurašković je izrazio zahvalnost za podršku koju Turska pruža Crnoj Gori na međunarodnom, kulturnom i ekonomskom planu.

“Informisao je ambasadora o ključnim projektima nove gradske uprave među kojima su izgradnja žičare Lovćen-Cetinje, izgradnja hotela Lokanda i razvoj poslovnih zona Zagrablje i gornji Obod. Naglasio je da je Republika Turska za Crnu Goru zemlja partner i prijatelj, te da je uvjeren da će u narednom periodu obje strane dati puni doprinos ka produbljivanju saradnje na brojnim poljima”, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su, kako se navodi, istakli da će u narednom periodu biti posvećeni unapređenju odnosa, kako na ekonomskom i kulturnom, tako i na obrazovnom i turističkom planu te da ne sumnjaju u pozitivne rezultate, imajući u vidu obostrano interesovanje, korisne inicijative, dobro razumijevanje i zajedničke ciljeve.

 

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT