Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"POTVRĐENO DA ĆE CRNA GORA GODINU NAJVJEROVATNIJE ZAVRŠITI U SUFICITU"

Konatar: Ministar finansija potvrdio da nema bankrota, Spajić i Krvavac da se izvine građanima

27.11.2023 13:58h

Foto: skupstina.me

Poslanik GP URA Miloš Konatar je kazao da je na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet ministar finansija Novica Vuković potvrdio da Crna Gora nije u opasnosti od bankrota, a da budžetski prihodi rastu.

Na ovaj način je, kako navodi, demantovana priča Milojka Spajića i Branka Krvavca o bankrotu Crne Gore, a poslanik Miloš Konatar ih je pozvao da se izvine građanima Crne Gore.

"Predstavnici Ministarstva finansija su potvrdili i da će Crna Gora 2023. godinu završiti najverovatnije u suficitu, na šta je Konatar dodao da će to sigurno biti tako i da Crna Gora na kraju oktobra mjeseca ima suficit u budžetu od 183 miliona eura. Procenat javnog duga je na 60% BDP-a i najmanji je u proteklih 10 godina, budžetski prihodi su znatno viši od planiranih, dok su rashodi niži od planiranih. Sve su to dokazi da je 43. Vlada Dritana Abazovića vodila fiskalno odgovornu politiku i ostavila stabilne javne finansije, a da je priča o bankrotu pala u vodu. Zbog toga bi smo trebali da imamo izvinjenje Milojka Spajića i Branka Krvavca zbog širenja panike o bankrotu države koja kao što vidimo nije imala nikakvog uporišta u realnosti", istakao je Konatar.

On je apelovao, da bez obzira iz koje partije ko dolazi, da se ubuduće moramo zarad jeftinih političkih poena okanuti tako krupnih i neutemeljenih priča kao što je bankrot države.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT