Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

UPUĆEN DOPIS SOLAR GRADNJI

Ministarstvo: Razmotriti raskid ugovora sa kompanijom sa crne liste SAD-a

10.07.2024 20:47h

Foto: gov.me

Ministarstvo energetike i rudarstva uputilo je dopis EPCG Solar gradnji da razmotri raskid ugovora sa kompanijom koja se dovodi u vezu sa takozvanom crnom listom Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Iz Ministarstva, kojim rukovodi Saša Mujović, su saopštili da su, u svijetlu medijskih navoda o tome da pojedine kompanije iz energetskog sektora posluju sa privrednim društvima koja se dovode u vezu sa takozvanom crnom listom SAD-a, uputili dopis nadležnim resorima za davanje smjernica i mišljenja za postupanje u takvim situacijama.

Iz Ministarstva su poručili da, iako podržavaju sve poteze kompanija koje vode tržišnom poslovanju, regionalnom pozicioniranju i jačanju konkurentnosti, neće podržati nijedan potez koji dovodi u pitanje spoljnopolitičke prioritete.

“S tim u vezi, Ministarstvo je već uputilo dopis EPCG Solar gradnji da u svijetlu ovih okolnosti razmotri raskid ugovora sa kompanijom koja se dovodi u vezu sa navedenom listom”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da će preko predstavnika države u Odboru direktora, kao i na redovnim konsultacijama koje se održavaju sa energetskim subjektima, tražiti od njih da se ponašaju u skladu sa tim smjernicama, kako se ovakve dileme i potezi ne bi događali u budućnosti.

Kako su naveli, kompanije u većinskom državnom vlasništvu posluju u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, te Ministarstvo energetike i rudarstva iz tog razloga nije obaviješteno o ovom pitanju, već je o njemu saznalo iz medija.

“EPCG Solar gradnja, kao ni Crnogorski elektrodistributivni sistem nijesu informisali Ministarstvo energetike i rudarstva da se radi o kompanijama koje se povezuju sa Miloradom Dodikom”, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da je Solar gradnja prilikom potpisivanja ugovora sa pomenutom kompanijom, objavila da je svjetski poznati proizvođač Siemens, prepoznao mogućnosti Kaldera Company i potpisao sa ovom kompanijom ugovor o licenciranoj proizvodnji za cjelokupni proizvodni asortiman primarnih i sekundarnih srednjenaponskih postrojenja tipa 8DJH, SIMOSEC I NXPLUS.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT