Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

AKCIJA VAŽI DO 30.SEPTEMRA

Monteput: Tag uređaj za elektronsku naplatu putarine koštaće 10 eura

19.04.2024 11:08h

Foto: Monteput

Kompanija Monteput kreće sa akcijskom prodajom tag uređaja za elektronsku naplatu putarine, koji će tokom akcije do 30. septembra koštati deset eura.

Promijenjen je i iznos minimalne uplate na korisnički račun, koji sada, za preduzeća i građane, iznosi 20 eura.

Izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić kazao je da je njihov cilj da povećaju broj korisnika elektronske naplate putarine, a time i kvalitet usluge koju pružaju.

„ENP korisnici putarinu plaćaju na jedostavniji i brži način, bez zaustavljanja. Uz to ovakav model plaćanja putarine je i povoljniji jer ENP korisnici ostvaruju popust, pa svaki prolazak plaćaju deset odsto manje“, rekao je Ljiljanić.

Korisnici koji žele da koriste ENP mogu popuniti zahtjev za registraciju lično na prodajnim mjestima, poslati potrebne podatke na e-mail [email protected] ili popuniti online formu na sajtu Monteputa https://monteput.me/elektronska-naplata-putarine-tag/.

Za građane potrebni su sljedeći podaci: ime i prezime korisnika, JMB ili broj lične karte/pasoša, kontakt podaci (adresa stanovanja, broj telefona i e-mail adresa), kategorija vozila za koje se tag uređaj kupuje.

Za preduzeća potrebno je navesti: naziv privrednog društva, adresu, PIB i PDV privrednog društva, kao i kategoriju vozila za koje se tag kupuje.

„Ukoliko podnosilac zahtjeva nije siguran kojoj kategoriji pripada vozilo potrebna je slika saobraćajne dozvole, a u nekim slučajevima i fotografije vozila sa prednje i bočne strane“, navodi se u saopštenju.

Tag je moguće kupiti i dopuniti na više lokacija: uprava Monteputa u Ulici Avda Međedovića br. 130, Podgorica, radnim danima od sedam sati i 30 minuta do 17 sati, Komandni centar tunela Sozina radnim danima od osam do 16 sati, a nakon toga u Naplatnom centru Sozina od 16 do osam sati, kao i vikendom 24 sata, kao i Naplatni centar Mateševo tag je moguće kupiti i dopuniti 24 sata.

„Takođe, sa tag uređajem naši korisnici mogu koristiti usluge ENP i u Srbiji. Potrebno je da posjete sajt Toll For All i da se registruju preko linka: https://toll4all.com/mne/tag-registracija i mogu nesmetano da prolaze kroz sve naplatne stanice u Srbiji bez zaustavljanja i putarinu plaćaju elektronski“, navodi se u saopštenju.

Važno je da korisnici znaju da je plaćanje putarine u Srbiji vezano je za platnu karticu koju su unijeli prilikom registracije, a ne za korisnički račun koji ENP korisnici imaju u Monteputu.

„Na ovaj način ENP korisnici ostvaruju i povoljnosti koje pruža JP Putevi Srbije, odnosno imaju šest odsto popusta na putarinu“, zaključuje se u saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT