Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

DELEGACIJE RAZMIJENILE MIŠLJENJA

MVP: Investicioni potencijali Crne Gore predstavljeni u Frankfurtu

18.03.2023 08:15h

Foto: MVP

Intenzivna saradnja Crne Gore i SR Njemačke u oblasti energetike predstavlja bitan segment sveukupnih bilateralnih odnosa, poručeno je danas na privrednom događaju u Frankfurtu, u organizaciji Generalnog konzulata Crne Gore u SR Njemačkoj i Agencije za razvoj grada Frankfurta.

Tokom događaja organizovan je i okrugli sto na temu „Energetska kriza- odgovori Crne Gore i Njemačke“, na kojem su učestvovale privredne delegacije dviju zemalja, koje su predvodile predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić i predsjednica Privredne i industrijske komore pokrajine Hesen, grada Ofenbaha i potpredsjednica Privredne i industrijske komore Njemačke Kristen Šoder Štajnmiler.

"Tokom okruglog stola, delegacije su razmijenile mišljenja i iskustva o ovoj globalno aktuelnoj temi, sa posebnim fokusom na izazove sa kojima se suočavaju donosioci političkih odluka u Crnoj Gori i Njemačkoj, kako bi zaštitili potrošače i preduzeća s jedne, i postigli transformaciju energetskog sektora, s druge strane", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Nakon radnog dijela, organizovan je prijem na kojem su prisustvovali predstavnici konzularnog kora, državnih organa, banaka, finansijskih institucija, renomiranih kompanija iz Frankfurta i njemačkih pokrajina Hesen i Baden Virtemberg.

!Tom prilikom gostima se obratila generalna konzulka Crne Gore u Frankfurtu Ivana Đukanović, koja je pozvala njemačke investitore da posjete Crnu Goru i da se uvjere u povoljan investicioni ambijent. Prijemu je, takođe, prisustvovao i Hajriz Brčvak, poznati filantrop i dobrotvor iz Bijelog Polja, koji je prezentovao svoja poslovna iskustva u Crnoj Gori i Njemačkoj", navde iz MVP.

Crnogorsku delegaciju su činili predstavnici Elektroprivrede Crne Gore i Agencije za investicije. Sa njemačke strane učestvovali su predstavnici privredne komore pokrajine Hesen i renomiranih njemačkih kompanija: Siemens, Jebsen&Jessen, Glaabsberaü&Co, Fieldfischer LLP.  

Događaj je, kako zaključuju, bio idealna prilika da se kroz razmjenu iskustava i kontakata razmotre novi modaliteti saradnje Crne Gore i Njemačke, na regionalnom i lokalnom nivou

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT