Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ODRŽANA SJEDNICA

Odbor direktora Luke Bar ponovo naimenovao Pješčića za izvršnog direktora

28.11.2023 16:08h

Foto: Luka Bar

Odbor direktora Luke Bar je donio odluku o imenovanju Ilije Pješčića za izvršnog direktora te državne kompanije.

"Postupajući po presudi Višeg suda u Podgorici, kojom se poništava Odluka Odbora direktora 4.oktobra 2021. godine i nalaže da se izvrši ponovni izbor između prijavljenih kandidata na radno mjesto izvršnog direktora, u roku od osam dana od pravosnažnosti presude, Odbor direktora je održao sjednicu danas", navodi se u saopštenju.

Iz Luke Bar su naveli da obrazloženje iz presude Višeg suda ukazuje na to da se iz sadržine odluke o izboru Pješčića za izvršnog direktora "ne vide precizni razlozi kojima se vodio tadašnji Odbor direktora, prilikom izbora kandidata".

"Bez obzira na diskreciono pravo koje Odbor direktora ima prilikom odabira kandidata, Viši sud je zaključio da odluka o izboru ne može biti donešena bez obrazloženja. Viši sud ukazuje na to da pravo na obražloženje imaju kandidati koji su konkurisali, kao i šira javnost. Zato Viši sud nalaže Odboru direktora ponovni izbor između prijavljenih kandidata na konkursu od 29. septembra 2021. godine", naveli su iz Luke Bar.

Dodaju da shodno statutarnim i zakonskim ovlašćenjima, Odbor direktora je blagovremeno postupio po presudama Osnovnog suda u Baru i Višeg suda u Podgorici, pa je uslijedilo razrješenje Pješčića. 

"Procedura je dalje nalagala ponovno razmatranje dostavljene dokumentacije trojice kandidata koji su ispunili uslove, po konkursu iz 2021. godine, njihovih biografija i planova i programa rada za "Luka Bar" AD, kao i zapisnika sa usmenih intervjua koji su tada obavljeni sa kandidatima. Na osnovu navedene dokumentacije, a uz primjenu profesionalnih, stručnih i etičkih standarda u biranju najboljeg kandidata za mjesto izvršnog direktora "Luka Bar" AD, uprkos kratkom vremenskom roku koji je ostavljen zbog postupanja po presudi Višeg suda, Odbor direktora je jednoglasno donio odluku o imenovanju Ilije Pješčića na mjesto izvršnog direktora, te će tu funkciju obavljati do 4. oktobra 2025. godine", navodi se u saopštenju. 

Konstatovano je da je, kako su naveli, Pješčić dostavio najkonkretniji i najrealniji plan i program rada "Luka Bar" AD za mandatni period od četiri godine, što mu je dalo prednost u odnosu na ostale kandidate.

"Odbor direktora od svog imenovanja u ovom sastavu, u martu 2023. godine, razmatrao je i donosio niz veoma teških i specifičnih odluka, po mnogim otvorenim i naslijeđenim pitanjima. Sa zadovoljstvom i uvjerenošću možemo konstatovati da smo sve odluke donijeli savjesno, profesionalno i stručno, a u najboljem interesu kompanije i zapošljenih u njoj. Istaći ćemo ovom prilikom donošenje novog Akta o sistematizaciji radnih mjesta, uvođenje obaveznog ocjenjivanja i vrednovanja rada svih zapošljenih, pokretanje aktivnosti na valorizaciji lučke imovine, niz realizovanih društveno odgovornih akcija o kojima ćemo javnost uskoro informisati, a kao najznačajniju izdvajamo sadnju 300 sadnica borova u lučkom području", dodaju u saopštenju.

Na sjednici Odbora direktora održanoj prošle sedmice, kako dodaju, donešena je odluka o provjeri diploma svih zapošljenih u "Luka Bar" AD.

"I današnjim postupanjem po presudi Višeg suda u Podgorici i imenovanjem izvršnog direktora u ponovljenom postupku, kako je i naloženo, štitimo interese i poziciju "Luka Bar" AD, što je uostalom i naš posao i glavni cilj i motiv u radu", zaključili su u saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT