Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SVJETSKI ČASOSPIS O LIDERU NA HOTELSKOM TRŽIŠTU CRNE GORE

Ponuda Hotela Ramada Podgorica zavrijedila stranice renomiranog Le Journal du Parlementa

02.10.2024 12:20h

02.10.2024 12:57h

Foto: Le Journal du Parlement

Otvoriti primjerak Le Journal du Parlement znači biti duge bogate istorije, tradicije, kulture, ne samo francuske, već svjetske!

Renomirani Le Journal du Parlement posvećuje stranice najvećim imena francuske politike i kao takav pozicionirao se se kao publikacija koju priznaju sve političke strane. Osim toga, francuski časopis piše o stranim ličnostima, kao i poslovnim liderima, predsjednicima sindikata, ali i svjedocima kulture… 

Baš stranice jednog takvog časopisa zavrijedile su redove o specifičnostima i najboljoj ponudi iz glavnog grada Crne Gore, sa posebnim osvrtom na lidera na hotelskom tržištu Crne Gore: Hotel Ramadu Podgorica, koji je u vlasništvu društveno odgovorne kompanije Savana Holding sa izgrađenim renomeom u evropskim okvirima u sferi svog poslovanja. 

Prenosimo tekst čuvenog magazina Le Journal du Parlement, koji postoji već 375 godina:

Podgorica, malo poznata prijestonica

Glavni grad, ali i univerzitetski, kulturni i ekonomski centar Crne Gore, Podgorica uživa privilegovanu geografsku poziciju.

To je turistička destinacija sa blagom mediteranskom klimom, dobrim vezama sa Jadranskim morem i planinskim područjem, kao i relativnom blizinom aerodroma: Podgorica (12 km), Tivat (81 km) i Ćilipi/Dubrovnik (153 km). Važno je napomenuti da većina građana Evrope nije svjesna potencijala ovog glavnog grada smještenog u srcu Evrope. Podgorica je idealna destinacija za organizaciju događaja, sa hotelima međunarodno priznatih lanaca. Vrijedi znati:

- Najveći pojedinačni vinograd u Jugoistočnoj Evropi nalazi se u široj okolini Podgorice.
- Dva nacionalna parka: Skadarsko jezero i Nacionalni park Prokletije.
- Regionalni park: Regionalni park Komovi.
- Tri jezera: Skadarsko, Bukumirsko i Rikavačko, se nalaze nadomak grada.

Ćubasti pelikan, vrsta koja je sada ugrožena, može se vidjeti na Skadarskom jezeru, što ovaj grad i njegovu okolinu čini popularnom destinacijom za posmatrače ptica i turiste željne dugih šetnji u prirodi.

Takođe, ljubitelji sporta imaju priliku da uživaju u vožnji kajakom, planinarenju po okolnim planinama Podgorice i slobodnom penjanju sa panoramskim pogledom na kanjon rijeke Morače.

Cijevna, takođe, ima spektakularan kanjon, posebno u proljeće i jesen, zbog veličanstvenih boja prirode.

Svjetski hotel, Ramada by Wyndham, prvi je franšizni hotel u Podgorici, koji posluje od 2012. Dio je Wyndham hotelske grupacije, koji posjeduje više od 9.500 objekata širom svijeta.

Hotel ima 110 soba i pet sala, uključujući jednu u tržnom centru Mall of Montenegro, u neposrednoj blizini. Takođe se može pohvaliti restoranom sa izuzetnim panoramskim pogledom na petom spratu i lounge barom pored recepcije, na prizemlju.

Kuhinja hotela nudi internacionalna jela sa lokalnim i sezonskim voćem i povrćem. Među dostupnim poslasticama, "Harmony", ukusna sirova torta od borovnice, prava je eksplozija ukusa.

Tim kuvara u hotelu čine podjednako žene i muškarci. Doručak, koji je veoma važan trenutak za goste, je kontinentalni i obilan kako bi zadovoljio sve ukuse.

Rafinirana gastronomija

Što se tiče restorana, naglasak je na kuhinji koja kombinuje mediteranske i lokalne ukuse. "Loza", rakija od grožđa, snažno je regionalno piće, idealno za aperitiv. Crno i bijelo grožđe uzgaja se pod izdašnim suncem. Dva nacionalna vinska brenda vrijedi spomenuti:

- “Vranac”, ukusno, originalno, jako, suvo crveno vino, tamne boje i "razigrano poput mladog pastuva".
- “Krstač”, lokalna bijela sorta grožđa, savršeno ide uz ribu i lagane obroke, zbog svog šarmantnog, suvog ukusa i zlatne boje.

Kreativni tim kuvara voli pripremati jela koja pričaju priče, a koja se dijele sa uživanjem. Vegetarijanci i vegani nisu zaboravljeni i mogu pronaći ukusne i svježe pripremljene opcije.

Prepoznat kao svjetski hotel sa vrhunskom uslugom i osobljem, hotel ima nekoliko apartmana, uključujući predsjednički i diplomatski. Ugostio je mnoge prestižne goste i redovno je u centru pažnje. Godine 2018. ugostio je Orhana Pamuka, dobitnika Nobelove nagrade za književnost, autora čuvenog djela "Zovem se Crveno". U 2019. slavni fudbalski trener José Mourinho takođe je boravio u hotelu.

Ističe se da je Ban Ki-Moon, bivši generalni sekretar Ujedinjenih nacija, boravio u hotelu tokom svoje zvanične posjete gradu. U hotelu Ramada by Wyndham, gosti se osjećaju kao dio privatnog kruga.

“Brigitte Bar”, u čast Bardot

Novi “Brigitte Bar”, smješten u prizemlju blizu recepcije, moderno je mjesto. Tu ćete sresti lokalce iz Podgorice kao i goste hotela.

Posvećen Brigitte Bardot, bar je “the place to be”, pod pokroviteljstvom žene koja je tako dobro izrazila vječnu ženstvenost.

Tamno plava boja, dominantna u ulaznom holu, evocira vodu. Moderan i udoban namještaj, u prijatnim i skladnim tonovima, čini “Brigitte Bar” idealnim mjestom za opuštanje i zabavu.

Bar nudi izbor pića sa vrhunskim baristom koji, takođe, priprema odlične kafe. Ikonične fotografije Brigitte Bardot podsjećaju na njene velike uloge, a ugao blizu bara ukrašen je uljem na platnu BB, radom Romana Đuranovića, crnogorskog slikara dobro poznatog u evropskim umjetničkim krugovima.

Hotel izvan uobičajenog

Boravak u hotelu Ramada by Wyndham znači otkrivanje hotela koji spaja svijet poslovanja, sa kongresnim centrom na najvišem spratu, gdje se susreću ličnosti iz svijeta finansija, ekonomije i kulture.

Redovno se organizuju izložbe slika crnogorskih i međunarodnih umjetnika, a hotel posjeduje stvarnu kolekciju koja obuhvata mnoga savremena umjetnička djela. Hotel se često upoređuje sa klubom, kako zbog dekora, tako i zbog tople i prijatne atmosfere koja ga čini jedinstvenim mjestom.

Prevod: Ivana Gajović, PR menadžerka hotela Ramada Podgorica

Izvorni tekst na sljedećem LINKU.

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT