Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

KAŽU DA IMPRESIVNE BIOGRAFIJE KANDIDATA OTVARAJU NOVO POGLAVLJE U RAZVOJU NAJVEĆE DRŽAVNE KOMPANIJE

Potvrđeno iz Ministarstva: Milanović, Katić i Miljanić biće predloženi za članove Odbora direktora EPCG

21.02.2024 16:16h

Foto: EPCG

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović predložiće Vladi Crne Gore tri kandidata za članove Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore -  dekana Elektrotehničkog fakulteta u Mančesteru Jovicu Milanovića, profesora FTN u Novom Sadu Vladimira Katića i profesora na ETF u Podgorici Zorana Miljanića, potvrđeno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

"Impresivne biografije predloženih kandidata otvaraju novo poglavlje u razvoju najveće državne kompanije, u skladu sa obećanjem ministra Mujovića da će u odborima direktora energetskih kompanija pobijediti stručne reference i profesionalno iskustvo", naveli su u saopštenju.   

Prof. dr Jovica Milanović je dekan Elektrotehničkog fakulteta u Mančesteru, počasni profesor Univerziteta u Kvinslednu, Australija, i gostujući profesor Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu.

"Pored impresivnog  akademskog rada, napisanih preko 620 publikacija, bio je konsultant na brojnim projektima u oblasti industrijskog razvoja i član savjetodavnih tijela međunarodnih kompanija. Svojim stručim refencama i znanjem učestvovao je u obezbjeđivanju grantova u iznosu od preko 83 miliona funti. Bogato međunarodno i regionalno iskustvo u razvoju energetskih sistema predstavlja resurs koji će doprinijeti razvoju EPCG", kazali su iz Ministarstva.

Prof. dr Vladimir Katić je, dodaju, utemeljivač snažnog FTN-a u Novom Sadu, koji se tretira kao najbolji tehnički fakultet u regionu.

"Napravio je prvu solarnu elektranu u Srbiji i kreirao atlas vjetrova u Srbiji. Bio je nosilac ili saradnik na 15 međunarodnih i 50 domaćih naučnih projekata ili studija. Najpoznatije stručne studije su mu vezane za istraživanje kvaliteta električne energije", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, prof. dr Zoran Miljanić, smatra se jednim od najvećih crnogorskih stručnjaka u oblasti elektro energetskih sistema, sa ogromnim brojem realizovanih projekata u oblasti prenosne i distributivne mreže, i priključenja obnovljivih izvora energije i analiza njihovih uticaja na mrežu.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT