Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

AVIOPREVOZNIKOM AIR MONTENEGRO

Stigli prvi gosti sa Baltika: U Tivat sletjelo 116 putnika iz Talina

28.05.2023 13:02h

Foto: Mediabiro


Letom nacionalne avio kompanijom Er Montenegro u Crnu Goru je danas doputovalo 116 putnika iz Talina – Estonija.

Njih su na Aerodromu Tivat dočekali predsjednik Odbora direktora To Montenegro - Air Montenegro Pavle Ljesar, član Odbora direktora Orhan Hodžić, predsjednik Odbora direktora  Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić, predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije Tivta dočekali su 116 putnika iz Talina – Estonija.

Predsjednik Odobora direktora TO Montenegro – Er Montenegro Pavle Ljesar je istakao da mu je velika čast što je danas u prilici da u ime kompanije poželi dobrodošlicu prvim putnicima iz baltičkih zemalja, kao i svim putnicima koji će do sredine oktobra dolaziti i iz Vilnusa i Rige (Litvanija i Letonija).

"Očekujemo da prevezemo blizu 22.000 putnika, što je od izuzetnog značaja za Er Montenegro i Crnu Goru, a naš važan partner Aerodromi Crne Gore, servisiranjem i opsluživanjem doprinosi ostvarenju zajedničkih ciljeva u interesu Crne Gore", rekao je Ljesar.

Predsjednik Odbora direktora je zahvalio i svim službama Er Montenegra, kao partneru tour operateru Join UP.

"Ističem važnost i zahvalnost posadama koje su pravi ambasadori Er Montenegroa i Crne Gore, a koji ulažu maksimalne napore da svi letovi budu realizovani bezbjedno i sigurno", poručio je Ljesar.

Predsjednik Odobora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić je izjavio da su od početka godine opslužili preko 620 hiljada putnika, a od toga, petinu saobraćaja je realizovao Er Montenegro.

"Maksimalno afirmišemo rad nacionalne avio kompanije koja iz dana u dan, u šta se možete uvjeriti na platformama u Podgorici i Tivtu, širi avio mrežu i povezuje našu zemlju sa nizom evropskih destinacija. To Montenegro je, prirodno, naš najvažniji i najbliži partner. Posebno nas raduje što nacionalni prevoznik u ova tri dana otvara linije iz Tivta za Talin, Viljnus i Rigu i što je najavljeno da će na ove tri rute, broj operacija do oktobra premašiti 200. Želim uspjeh u daljem radu i čestitam na pregalaštvu", poručio je Dobardžić.

U zajedničkoj organizaciji Er Montenegra, Nacionalne i lokalne turističke organizacije i Aerodroma Crne Gore, turisti su dočekani tradicionalnom crnogorskom dobrodošlicom posluženom od strane djevojaka u crnogorskim nošnjama.

Gosti iz Estonije su tokom kratkog razgovora sa čelnicima kompanija izrazili zadovoljstvo zbog uspostavljanja čartera, kojima je obezbijeđena bezbjedna i brza povezanost tokom glavne i u post turističkoj sezoni. 

"Tokom prethodne 2022. turističke godine Crnu Goru je sa tržišta Estonije posjetilo više 64,27 odsto turista koji su ostvarili 56,97 odsto više noćenja u odnosu na 2021. godinu. Takođe bilježimo rast i sa tržišta Litvanije, odnosno 58,68 odsto više turista i 62,03 odsto više noćenja u istom uporednom periodu", navedeno je u saopštenju Er Montenegra.

Turista iz Letonije je tokom prethodne godine bilo 73,85 odsto više, a realizovanih noćenja 67,25 u odnosu na 2021. godinu.

"Prethodni statistički podaci ilustruju opravdanost uvođenja čarter linija od strane Nacionalnog avio prevoznika Er Montenegro ka ovim destinacijama, imajući u vidu da bilježimo rast interesovanja, sa tendencijom budućeg dinamičnog turističkog prometa sa ovih značajnih emitivnih tržišta", kazali su u toj kompaniji.

Tour operater Join Up iz Letonije je zakupac letova koji je saobraćaj vazduhoplovima Er Montenegro započeo današnjim prvim letom iz Talina – Estonija i u periodu od 28. maja do 4. oktobra je planirano 76 letova.

Letovi iz Vilnusa - Litvanija ka Tivtu počinju sjutra, 29. maja do 6. oktobra sa takođe planiranih 76 letova.

Avio linije iz Rige-Letonija se uspostavljaju u utorak 30 maja i planirane su do 7. oktobra sa 76 letova.

Ukupno je planirano da se realizuje 228 letova i preveze blizu 22.000 putnika.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT