Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PROMJENU RANIJE NAJAVIO MINISTAR ENERGETIKE I RUDARSTVA

U Bordu EPCG tri evropska stručnjaka: Katić, Milanović i Miljanić

21.02.2024 08:42h

Foto: Arhiva/EPCG

U novom Odboru direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) od strane profesionalaca biće trojica stručnjaka koji se smatraju najvećim iz oblasti energetike u Evropi, prenosi portal RTNK.

Prema saznanjima tog portala, novi članovi Odbora EPCG biće prof. dr Jovica Milanović dekan, Elektrotehničkog fakulteta u Mančesteru, prof. dr Zoran Miljanić, profesor na ETF u Podgorici i prof. dr Vladimir Katić, profesor FTN u Novom Sadu.

Milanović je najveće evropsko ime u oblasti elektroenergetskih sistema i aktuelni dekan School of Electrical Engineering University of Manchester.

Vladimir Katić je utemeljivač snažnog FTN-a u Novom Sadu, koji se tretira kao najbolji tehnički fakultet u region. Napravio je prvu solarnu elektranu u Srbiji i kreirao atlas vjetrova u Srbiji.

Zoran Miljanić smatra se jednim od najvećih crnogorskih stručnjaka u oblasti elektro energetskih sistema, sa ogromnim brojem realizovanih projekata.

Vanredna skupština akcionara EPCG biće održana u petak. Dioničari, kako je najavleno, treba da razriješe postojeći Odbor direktora i izaberu novi.

Promjenu u Bordu EPCG ranije je najavio ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, najavivši uz to da će među članovima biti i profesionalci.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT