Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NAVODNO JE OSTAVLJEN ROK ZA NAKNADNE PRIJAVE

Zatvoren konkurs za izvršnog direktora Instituta Igalo, stigle dvije prijave

19.11.2023 18:20h

Foto: Screenshot/Youtube

Na konkurs za izvršnog direktora Instituta „Dr Simo Milošević“, koji je zatvoren juče, 18. novembra, stigle su dvije prijave. Kako saznaje RTHN, ostavljen je rok za prispjeće prijava koje su eventualno poslate putem pošte nakon čega će Odbor direktora razmatrati i odlučivati o kandidatima  koji su konkurisali za ovu odgovornu funkciju.

Institiut Igalo već duži niz godina posluje sa velikim problemima, opterećen višemilionskim dugovima, a namjera Odbora direktora je da dovede profesionalni menadžment koji će imati kapaciteta i znanja da ustanovu izvede iz teške situacije.

Od decembra 2021. vršilac dužnosti direktora je dr Savo Marić.

Nedavno je potpisan Kolektivni ugovor po kojem će zarade od 1. novembra biti uvećane jer su koeficijenti usklađeni sa zaposlenima u javnom zdravstvu. I dva dana oktobarske plate biće obračunata po novim koeficijentima. To će zaustaviti tužbe radnika koje su dodatno opterećivale finansijsku situaciju u Institutu. Sve to bi trebalo da utiče na stabilnije poslovanje u narednom periodu. Zaposleni očekuju i da će Institut Igalo proći na tenderu za norveški državni program za 2024. godinu, koji će biti zatvoren 21. novembra.

Naredni koraci zavisiće i od 44. Vlade jer je prethodna na 71. sjednici usvojila niz zaključaka kojim je zadužila nadležna ministarstva, fondove i institucije da razmotre mogućnost povećanja cijena, mogućnost otkupa akcija, pružanja finansijske pomoći i pokrenu racionalizaciju poslovanja Instituta Igalo.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT