Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

REAGOVALI NA TVRDNJE ODBORNIKA DPS-A

Glavni grad: Nijesmo ustupili podatke, niti smo vlasnici GIS portala

14.06.2024 16:34h

Foto: Glavni grad

Glavni grad nije ustupio podatke, nije vlasnik spornog GIS portala niti ima nadležnosti nad njegovim upravljanjem - saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću glavnog grada.

Objavljeni matični brojevi vlasnika imovine u Podgorici; Ćulafić: Amaterizam sa krivičnom odgovornošću

"Sporni podaci o planskoj dokumentaciji u sklopu kojih su i lični podaci nijesu ustupljeni od Glavnog grada, niti ih Glavni grad ima u svom posjedu u obliku u kojem su oni prikazani. Takođe, podaci nijesu distribuirani putem web prezentacije Glavnog grada što u potpunosti demantuje navode odbornika DPS-a Stefana Ćulafića, te vjerujemo da će u nekom od narednih obraćanja provjeriti činjenice prije iznošenja neistina i uzbunjivanja javnosti", naveli su u saopštenju.

Tvrde i da su od kompanije GDI Solutions, čija demo verzija sajta je neko vrijeme bila dostupna javnosti, obaviješteni da su podatke građana dobili tokom 2021. godine od Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. .

"Kako Glavni grad nema nikakav ugovor sa pomenutom kompanijom, niti smo na bilo koji način učestvovali u razmjeni podataka između njih i Ministarstva, molimo da im se obratite za dodatna pojašnjenja, a kako bi se javnost na pravi način informisala", zaključuju u saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT