Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ČEKA SE NA USVAJANJE PREDLOGA U PARLAMENTU

Kaluđerović: U planu kupovina 40 autobusa, biciklističke trake biće staze

27.11.2023 11:55h

Foto: Glavni grad

Vršilac dužnosti sekretara podgoričkog Sekretarijata za saobraćaj Ninoslav Kaluđerović kazao je da su predložili da se iz kapitalnog budžeta izdvoji oko šest miliona eura za nabavku novih autobusa.

On je u Bojama jutra na TV Vijesti rekao da planiraju kupovinu oko 40 autobusa, ako taj predlog bude usvojen. Kazao je da bi 18 do 20 vozila bilo manjih kapaciteta, do 20 sjedišta, a da bi veći autobusi bili dužine od 6,5 do 8,5 i 12-13 metara.

"Mislim da bismo u narednoj godini mogli da raspišemo međunarodni tender, gdje bismo izabrali najboljeg ponuđača", kazao je Kaluđerović.

Naveo je da će, ako navedeni predlog ne bude dio kapitalnog budžeta, shodno planu javnih nabavki obezbijediti novčana sredstva za kupovinu pet do šest kombija kapaciteta do 20 mjesta.

Istakao je da su vozila manjeg kapaciteta neophodna za naselja gdje sadašnji autobusi ne mogu da priđu.

Kaluđerović je naveo da je izdato oko 9.000 karata za besplatan prevoz đaka, a da je povećan broj korisnika prevoza za 30 odsto.

Biciklističke trake biće pretvorene u staze

Kaluđerović je rekao da će sve sadašnje biciklističke trake u Podgorici biti uklonjene i pretvorene u biciklističke staze. Nije precizirao kada će to biti učinjeno, ali je pozvao građane "da se strpe u narednih desetak dana, maksimalno".

Naveo je da su napravili stručnu komisiju koja se bavila pitanjem biciklističkih traka i da je zaključeno da trake treba ukloniti i pretvoriti u biciklističke staze.

Kaluđerović je kazao da je utvrđeno da nekim biciklističkim trakama "u toku dana prođe jedno ili dvoje biciklista, u pojedinima pet".

Rekao je da su pokušali, ali da nisu našli dokumentaciju na osnovu koje su sadašnje biciklističke trake postavljene.

"Našao sam dokument u kojem je predviđeno i isplaćeno Putevima 276.000 eura za postavljanje stubića, bojanje i stavljanje horizontalne, vertikalne signalizacije za to. Nisam našao nijedan elaborat, stručno mišljenje, preporuku, način kako će to uticati", dodao je.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT