Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U 12 SATI

Okrugli sto o međuopštinskoj i međunarodnoj saradnji sjutra u sali Gradskog parlamenta

11.02.2024 08:55h

Foto: PG Biro

Zajednica opština Crne Gore (ZOCG) u saradnji sa Skupštinom Glavnog grada, a na inicijativu Jelene Borovinić Bojović, predsjednice Gradskog parlamenta i predsjednice Skupštine ZOCG, organizuje okrugli sto „Međuopštinska i međunarodna saradnja lokalnih samouprava”, koji će se održati sjutra u 12 sati, u plenarnoj sali Gradskog parlamenta.

U uvodnom dijelu izlaganja će imati Borovinić Bojović, ministar javne uprave Maraš Dukaj i Vanja Starovlah, pomoćnica generalne sekretarke ZOCG za EU integracije i međunarodnu saradnju.

“U okviru panela „Međunarodna bilateralna saradnja – praksa i perspektive”, koji će moderirati Vanja Starovlah, govoriće Dejan Vuković, v.d. generalnog direktora za ekonomsku i javnu diplomatiju u Ministarstvu vanjskih poslove i Darko Mrvaljević, sekretar Odbora za međunarodnu saradnju i evropske integracije ZOCG, a predstaviće se i primjeri međunarodne saradnje Glavnog grada Podgorice, kao i opština Kotor, Bar i Ulcinj”, saopšteno je iz Skupštine Glavnog grada.

Uvodno izlaganje na panelu „Međuopštinska saradnja – potrebe i izazovi“ imaće Sanja Živković, sekretarka Odbora za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine ZOCG, koja će biti i moderator, a učestvovaće i Branko Vuković, potpredsjednik Skupštine Glavnog grada i predsjednik Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju, Nađa Ljljanić, odbornica u Skupštini Glavnog grada i dr Mirko Varajić, predsjednik Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju Skupštine opštine Nikšić.

“Okrugli sto ima za cilj da kroz predstavljanje mogućnosti i praktična iskustva dodatno afirmiše vrlo važne segmente rada lokalne samouprave, kao što su međuopštinska i međunarodna saradnja”, navode iz Skupštine Glavnog grada.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT