ADVERTISEMENT

GLAVNI GRAD

Preduzeće "Deponija" u projektu za klimatski neutralan i pametan grad

02.12.2022 12:07h

Foto: Glavni grad

Povodom početka realizacije projekta „Konceptom nultog otpada ka klimatski neutralnoj Podgorici“ rukovodioci „Deponija“ d.o.o. Podgorica, izvršni direktor Arsenije Boljević i pomoćnik izvršnog direktora za tehničko-operativne poslove Ratko Pavićević, upriličili su sastanak sa predstavnicima NVO „Centar za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica“ na čelu sa direktoricom Ivanom Vojinović, kao i angažovanim ekspertom Nebojšom Pokimicom, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Polazeći od činjenice da se u aprilu 2022. godine Podgorica, sa još 100 gradova, našla na listi gradova koji će učestvovati u Misiji EU za klimatski neutralne i pametne gradove do 2030. godine, cilj ovog projekta je unapređenje upravljanja otpadom kroz definisanje koncepta nultog otpada za donosioce odluka u glavnom gradu i povećanu svijest građana i privrede glavnog grada o potrebi adekvatnog upravljanja otpadom", dodaju iz Glavnog grada.

Tokom sastanka, kako su istkli, rukovodstvo Društva upoznato je sa budućim aktivnostima NVO „Centar za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica“ i dalo svoje prijedloge za uspješniju realizaciju projekta, čiji će završetak biti obilježen konferencijom na kojoj će biti predstavljen i priručnik pod nazivom „Koncept nultog otpada za Glavni Grad Podgorica“, te prikazani animirani video sadržaji sa preporukama i sugestijama. 

"Izvršni direktor Arsenije Boljević izrazio je zadovoljstvo što će gradsko preduzeće Deponija d.o.o Podgorica dati svoj doprinos u realizaciji ovako značajnog projekta i istakao da je ovo Društvo na raspolaganju svim akterima koji promovišu ekološki prihvatljive ideje", zaključeno je u saopštenju.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT