Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

KRIZA VLASTI U GLAVNOM GRADU

Prekinut sastanak PES-a i Pokreta za Podgoricu, bez dogovora; Ljiljanić: Pretrpjeli smo velike uvrede

14.06.2024 16:20h

Foto: Screenshot TVCG

Prekinut je sastanak odbornika Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu, koji je organizovan sa ciljem prevazilaženja krize vlasti u Glavnom gradu. Odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić kazala je da je sastanak prekinut zbog uvreda koje su razmijenili odbornici, te da je Pokret odbio sve funkcije koje mu je PES ponudio.

Odbornica Nađa Ljiljanić kazala je da dogovor nije postignut.

“Sastanak je nažalost prekinut zbog uvreda koje smo pretrpjeli. Dragi građani mogu da znaju da je inicijativa za dogovor od PES-a samo farsa. To je samo marketinški trik da bi ispalo da smo mi ljudi koji se bore za fotelje. Moramo da kažemo građanima da nijesmo pristali ni na jednu funkciju, da ne želimo funkcije i da dogovor sa PES-om nije mogao da se sklopi jer ne razgovaramo istim jezikom”, kazala je ona.

Istakla je da su pretrpjeli velike uvrede i kazala da je potrešena zbog scene kojoj je prisustvovala. 

"Najpoštenije je da skratimo mandat Skupštini, odnosno da mi kao odbornici vratimo mandat građanima. Mislimo da je to najpoštenije. Smatramo da je uprava mogla bolje. Ne možemo da postignemo dogovor, da normalno razgovaramo", kazala je ona. 

Ovo je drugi takav sastanak koji je posljednjih dana organizovan u Skupštini Glavnog grada.

Sastanku u srijedu u zgradi Skupštine Glavnog grada prisustvovali su funkcioneri PES-a Boris Pejović, Tihomir Dragaš i Vasilije Čarapić, dok su u ime Pokreta za Podgoricu stigli Nađa Ljiljanić, Balša Špadijer i Miloš Krstović.

Bivše partijske kolege pokušaće da nađu način da riješe krizu nastalu nakon što je pet odbornika PES-a napustilo partiju i formiralo odbornički klub.

Rezultate dogovora sadašnji i bivši odbornici PES-a treba da iznesu vladajućoj većini na sastanku koji je zakazan za naredni ponedjeljak.

 

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT