Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U CILJU SUZBIJANJA NEPROPISNOG PARKIRANJA

Šest "pauk" vozila od danas na ulicama Podgorice

21.11.2023 12:34h

Foto: Glavni grad

U cilju suzbijanja nepropisnog parkiranja koje je sve češće u Podgorici, pušteno je u rad novo specijalno motorno vozilo “pauk”, koje će, kako je saopšteno, u značajnoj mjeri unaprijediti obavljanje svakodnevnih aktivnosti Uprave za inspekcijske poslove Glavnog grada.

S tim u vezi, saobraćajnice u Podgorici će od danas obilaziti šest pauk vozila raspoređenih u tri smjene. 

Primopredaja vozila izvršena je danas, a tim povodom direktor Uprave za inspekcijske poslove Branko Kovačević poručio je da je ovo još jedan pokazatelj da je služba na čijem je čelu ozbiljna u namjeri da komunalni red kada je u pitanju parkiranje vozila bude na mnogo većem nivou nego što je to bio slučaj do sada. 

"Novo vozilo proizvođača DAF- TRUCKS LF 180 FA ima specijalnu hidrauličnu dizalicu za podizanje motornih vozila, kao i pauk nadogradnja ANP Fild.  Vrijednost navedene nabavke je 123,966,94 hiljada eura bez  PDV-a (iznos PDV-a 26.033,06 eura), i u tenderskoj proceduri je nabavljen od ponuđača “PEGASUS” d.o.o. Cetinje. Specijalno motorno vozilo "pauk" je konstruisano da podiže teret do pet tona sa maksimalnom udaljenosti od 8,19 metara. Sam raspon hidraulične dizalice omogućava izmještanje onih nepropisno parkiranih vozila koja su udaljena od same ivice kolovoza ili trotoara i nalaze se iza neke prirodne ili vjestačke prepreke. Propisana nosivost omogućiće izmještanje i težih terenskih vozila", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Još jednom su apelovali na sve vozače da budu savjesni i propisno parkiraju svoja vozila na mjestima koja su za to predviđena.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT