ADVERTISEMENT

ROTARACT KLUB CRNE GORE

Uručena donacija muzičkih instrumenata Javnoj ustanovi na Kakarickoj gori

01.12.2022 13:03h

01.12.2022 13:03h

Foto: PG Biro

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica pokreće novu radionicu muzikoterapije u okviru radno-okupacione terapije, zahvaljujući donaciji Rotaract kluba Crna Gora, saopšteno je iz PG Biroa.

Kako su kazali, radionica za muzikoterapiju doprinijeće kvalitetu sadržaja namijenjenih klijentima/kinjama.

"Muzičke instrumente donirao je Rotaract klub koji je obezbijedio sredstva projektom podržanim od strane Ambasade Rebublike Njemačke u Crnoj Gori. Povodom donacije Javnu ustanovu su posjetili predsjednik Rotaract kluba, g-din Radovan Čvorović sa svojim saradnicima i ambasador Republike Njemačke u Crnoj Gori, g-din Peter Felten, gdje su sa direktoricom Javne ustanove Dijanom Milošević razgovarali o uslugama tretmana koje Ustanova pruža", navode iz PG Biroa.

Kako dodaju, ambasador Njemačke, Felten ovom prilikom izjavio je da je izuzetno zadovoljan sto će se pokrenuti muzikoterapija koja će pored terapijskog djestva doprinijeti i disciplini i trudu koji je nužno uložiti da bi se svirali odredjeni instrumenti.

Takodje, oni dodaju da je Felten istakao značaj muziciranja u grupi, što bi trebalo da ima pozitivan uticaj na klijente/kinje. Odabrao je podržati ovaj projekat iz uvida značaja muzike za klijente/kinje, kao i činjenice da Rotaract klub podržava instuticije koje doprinose dobrobiti društva.

"Čvorović, predsjednik Rotaract kluba se zahvalio za podršku projekta i izrazio nadu u uspješnost ističući benefite pokrenute radionice za klijente/kinje Javne ustanove. Takodje, istakao je odluku da podrži rad Javne ustanove a naročito ljude koji su na tretmanu sa ciljem rješavanja ozbiljnog problema", saopštili su iz PG Biroa i dodali:

"Direktorica Dijana Milošević je zahvalila što su prepoznali rad Javne ustanove kao kvalitetan i što je klijentima/kinjama pružena mogućnost da svoje emocije izraze kroz muzikoterapiju. Javna ustanova je dodala još jedan sadržaj što je pokazatelj kontinuiranog rada na kvalitetu usluga koje pruža. Donacijom je obezbijeđen veliki broj instrumenata, kao i mogućnost angažovanja profesora muzike koji će voditi radionicu i obučavati klijente/kinje", zaključili su iz Glavnog grada.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT