Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PREMIJERKA SRBIJE O INCIDENTIMA NA KOSOVU

Brnabić: Nemam ni jednu lijepu riječ o našim partnerima u EU i KFOR-u, zakasnili su

29.05.2023 09:06h

Foto: EPA EFE/JULIEN DE ROSA

Nemam da kažem ni jednu lijepu riječ o našim partnerima u EU i našim partnerima u KFOR, njihova reakcija je zakasnila, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Premijerka Srbije je rekla da je na KiM teška situacija i da joj se čini da je – nikad teža.

„Hvala našem narodu na KiM što su do te mjere dostojanstveni da je to zadivljujuće, što su mirni, što pružaju nenasilan otpor, što se bore za svoje ime i prezime, domove i državu Srbiju. Čini se da bi i specijalne jedinice kosovoskih snaga, a čini se da bi KFOR i NATO jedva dočekali da Srbi urade bilo šta da bi mogli da reaguju. Nemam da kažem ni jednu lijepu reč o našim partnerima u EU i KFOR, njihova reakcija je zakasnila, trebalo je da budu u petak ovako kao danas“, navela je.

Kako je Brnabić navela, oni danas ne štite demokratiju „već uzurpatore – od demokratije i od običnih ljudi“, ali da se mora nastaviti sa tim da se čuva mir. Čuvajući mir čuvaju se životi, ali i opstanak, čuva se Srbija na KiM, dodala je.

"Pratimo situaciju iz minuta u minut, ali ovoliko nepoštovanje bilo kakvih demokratskih principa od strane međunarodne zajednice je meni zapanjujuće, ali je potpuno ogoljeno, ali to govori mnogo o njima", navela je Brnabić.

Na pitanje kakvi će biti dalji potezi, rekla je da treba pustiti diplomatiji najprije da uradi svoje, navodeći da je predsjednik Srbije imao mnogo poziva i sastanaka i danas i tokom noći.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT