Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SERIJA EKSPLOZIJA ZATRESLA NASELJA SA OBJE STRANE IZRAELSKO-LIBANSKE GRANICE

Izraelci napredovali u zapadnom dijelu Rafe; Grčka predlaže da EU privremeno prihvati djecu iz Gaze

20.06.2024 06:21h

Foto: EPA/EFE Abir Sultan

Izraelski tenkovi potpomognuti ratnim avionima i dronovima napredovali su dublje u zapadni dio grada Rafa u Pojasu Gaze. Hezbolah je upozorio da će ako izbije širi sukob sa Izraelom voditi rat bez pravila i bez granica. Serija eksplozija zatresla je naselja sa obje strane izraelsko-libanske granice. Grčka predlaže da EU privremeno prihvati djecu pogođenu ratom u Gazi.

U Pojasu Gaze situacija se ne smiruje. Izraelska vojska (IDF) granatirala je grad Gazu i šatorski grad El Mavasi, stradalo je najmanje sedam Palestinaca, a na desetine je ranjeno. 

Akcije IDF-a i na jugu paslestinske enklave. Izraelski tenkovi potpomognuti ratnim avionima i dronovima napredovali su dublje u zapadni dio grada Rafa. 

Devet Palestinaca ubijeno je u izraelskom napadu dok su čekali kamione sa humanitarnom pomoći koja dolazi preko prelaza Kerem Šalom.

U vojnoj ofanzivi Izraela u Pojasu Gaze od 7. oktobra poginulo je najmanje 37.396 Palestinaca, a ranjeno 85.523, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Gaze. Ljekari upozoravaju na nedostatak zaliha medicinskog materijala u bolnicama.

Kancelarija UN za ljudska prava navodi da je moguće je da je Izrael više puta prekršio opšte principe zakona ratovanja, da se nije pravila razlika među civilima i borcima. 

Oglasila se Grčka koja je predlažila da EU privremeno prihvati djecu pogođenu ratom u Gazi.

Hezbolah je upozorio da će ako izbije širi sukob sa Izraelom voditi rat bez pravila i bez granica.  Prvi put prijetnje je uputio i Kipru.

Serija eksplozija zatresla je naselja sa obje strane izraelsko-libanske granice. Oko 15 raketa lansirano je iz Libana na oblast Kirijat Šmona. IDF je izvršio napad na zgradu u oblasti Tira.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT