Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"GRUBO IZAŠAO IZ OKVIRA DIPLOMATSKIH NORMI"

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije proglasilo hrvatskog diplomatu za personu non grata

20.11.2023 19:41h

20.11.2023 19:41h

Foto: Pixabay

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije donijelo je odluku da proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Hrvatske u Beogradu, za personu non grata.

Odluka o proglašenju Šnajdera za personu non grata donijeta je u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, saopšteno je na sajtu resornog ministarstva.

„Tokom profesionalnog angažovanja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju. Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Hrvatske Hidajetu Biščeviću“, dodaje se u saopštenju.

Kako navode, ministarstvo žali zbog postupanja navedenog diplomate u proteklom periodu, koje ne doprinosi unaprjeđenju bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske, dobrosusjedskoj saradnji i sveukupnom podizanju nivoa mira i stabilnosti u regionu.

Ministarstvo je u saopštenju takođe izrazilo očekivanje da će Srbija i Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog povjerenja, a u cilju ostvarenja zajedničke evropske budućnosti.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT