Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

OKUPIO SE VELIKI BROJ GRAĐANA

Protest u Sarajevu zbog nesreće u kojoj je stradala mlada doktorka

28.05.2023 20:20h

28.05.2023 20:20h

Foto: Nezavisne novine/Screenshot

Veliki broj građana Sarajeva okupio se večeras u Titovoj ulici u Sarajevu, gdje su položili cvijeće i odali poštu doktorki Azri Spahić (26), koja je poginula kada je nju i njene dvije prijateljice pokosio automobil kojim je upravljao Armin Berberović.

Berberović (26), kako je naknadno utvrđeno, nije imao položen vozački ispit i vozio je iznad ograničenja brzine i sa određenim procentom alkohola u krvi.

On je predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, a zbog tog tragičnog događaja danas je vanredno zasijedala kantonalna Vlada, koja je usvojila niz preventivnih i represivnih mjera, koje bi trebalo da doprinesu bezbjednosti u saobraćaju.

Večerašnjem protestu u Titovoj ulici u centru Sarajeva, gdje se nesreća dogodila, prisustvovao je veliki broj studenata medicine, kolega i profesora nastradale Alme Spahić.

Na protestu je bio i Amir Agić, otac Selme, koja je prije šest godina sa prijateljicom Editom Malkoč stradala na pješačkom prelazu u blizini Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Djevojke su stradale u saobraćajnoj nesreći kada ih je automobilom usmrtio Sanjin Sejfić, koji je osuđen na 16 godina zatvora.

„Azrinim roditeljima moramo dati podršku, a podrška je i našoj djeci… Vidite šta se dešava, ovdje nam ubijaju djecu. Našu Editu i Selmu idiot je ubio, a i ovdje će se ispostaviti da je to isto urađeno“, kazao je Agić.

Protestu se pridružio i Muriz Memić, otac Dženana Memića, koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima 8. februara 2016. godine zadobio teške tjelesne povrede u Velikoj aleji na Ilidži, od kojih je sedam dana kasnije preminuo.

Pred Sudom BiH počelo je ponovljeno suđenje grupi koju Tužilaštvo BiH tereti za njegovu smrt.

Tokom protesta bio je obustavljen saobraćaj u Titovoj ulici.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT