Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

POLICIJA PODNIJELA KRIVIČNU PRIJAVU

Bar: Službenica Centra za socijalni rad osumnjičena da je oštetila budžet države za 20 hiljada eura

04.02.2023 16:40h

Foto: Dnevno.me

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su juče državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv A.P. (37) iz ovog grada zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako su naveli, sumnja se da je A.P. navedeno krivično djelo izvršila na način što je tokom 2020. i 2021. godine, kao zaposlena u JU Centru za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj, u svojstvu stručnog saradnika na projektima i programima u službi za finansijsko –administrativne i tehničke poslove, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, ovjerila svojeručnim potpisom i izdala potvrde radi ostvarivanja prava na povlastice na putovanje u drumskom i željezničkom saobraćaju licima sa invaliditetom, na teritoriji Crne Gore. 

"Ona je, sumnja se, posredstvom JU CZR za Opštinu Rožaje, na imena 23 korisnika predmetnog prava iz Rožaja, sačinila i izdala 399 javnih isprava – potvrda o ostvarenom putovanju lica, čime je predstavljenim korisnicima bila omogućena isplata naknada u ukupnom iznosu od 20.748 eura. Na ovaj način je nastupila šteta po budžet Crne Gore u navedenom iznosu", saopštili su iz UP.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT