Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ZBOG POMAGANJA U UBISTVU NIKOLE BOJOVIĆA

Koljenšić osuđen na 30 godina zatvora

17.06.2024 10:51h

Foto: Dnevno

Nikšićanin Ratko Koljenšić osuđen je na 30 godina zatvora u predmetu povodim ubistva Nikole Bojovića. Koljenšić je osumnjičen za krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja.

Postupak je vodila i presudu je izrekla sudija Vesna Kovačević.

Stav suda je, između ostalog, da je Koljenšić pokretom rukome dao znak sada pokojnom Saši Cvetanoviću gdje da se sakrije kada bude izvršavao ubistvo Nikole Bojovića.

Pokojni Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića. Luka Bojović je označen kao visokopozicionirani saradnik škljarskog klana.

Advokat Ratka Koljenšića Boris Marinović je kazao u izjavi za medije da nema dokaza protiv Koljenšića i da smatra da je sud bio pod pritiskom presude koja je izrečena u Beogradu.

Sudija je navela da je, između ostalog, na osnovu dokaza i iskaza svjedoka utvrđeno da je Koljenšić zajedno sa Sašom Cvetanovićem, po nalogu sada pokojnog Slobodana Šaranovića, izvršio navedeno krivično djelo i da su za to dobili po 30.0000 eura.

U obrazloženju presude navodi se da je Šaranović podstrekao i dao nalog za ubistvo Nikole Bojovića, jer je bio ličnog uvjerenja da mu je, po nalogu Luke Bojovića ubijen njegov brat. Šaranović je, kako je sudija Kovačević navela, angažovao Koljenšića i Cevtanovića kako bi osvetio brata. 

"Na video nadzoru se vidi optuženi Koljenšić koji se kretao ulicom, kod lica mjesta. On nije sporio da je tu bio. Takođe, antropološkim vještačenjem utvrđeno je da se radi o Koljenšiću i Cvetanoviću", kazala je, između ostalog, sudija.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT