Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"HOĆE DA UVEDE CIRKUS U SUDNICU"

Piperović: Neka Abazović pred novinarima SDT-u isporuči sve dokaze protiv Zorana Lazovića

28.03.2023 16:34h

Foto: RTCG/Screenshot

Advokat Zoran Piperović, pravni zastupnik bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića, oglasio se nakon današnje konferencije za medije premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Abazović je iznio niz teških optužbi na račun Lazovića. Po ocjeni Piperovića, premijer u tehničkom mandatu hoće da uvede cirkus u sudnicu.

" Pažljivo sam ispratio izjavu Dritana Abazovića nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, u kojoj je kazao da poziva novinare da dođu u Osnovni sud u Ulcinju i da će tamo pokazati sve dokaze za njegove navode da je moj klijent vođa „kavačkog klana“. Jasno je da je ovo potez kojim Abazović hoće da uvede cikus u sudnicu i da obesmisli parnični postupak koji se protiv njega vodi za naknadu nematerijalne štete po tužbi mog klijenta, ali mu ja to neću dozvoliti. Nakon 42 godine karijere, ne pada mi na pamet da dozvolim da se od sudnice pravi cirkus i da se obesmišljava parnični proces za naknadu nematerijalne štete", rekao je Piperović za Pobjedu.

Kako je Piperović istakao, neka Abazović pozove novinare u Specijalno državno tužilaštvo, neka ih tamo uvede i neka pred njima SDT-u isporuči sve dokaze protiv Zorana Lazovića koje ima, jer je to jedino mjesto koje je relevantno i nadležno za takve stvari, a ne sudnica, jer parnične sudije ne mogu cijeniti takve dokaze.

"Sve što je planirao da podnese sudiji Kalabreziju u ulcinjskom osnovnom sudu, neka odnese Vladimiru Novoviću u Specijalno državno tužilaštvo, to je jedino zakonski ispravno. Nemoguće je da doktor političkih nauka, pritom na čelu izvršne vlasti, ovo ozbiljno misli i da ovoliko ne zna kako sistem funkcioniše i šta je čija nadležnost, zato tvrdim da je njegova jedina namjera da uvede cirkus u sudnicu i obesmisli parnični postupak za naknadu nematerijalne štete. Novinari mogu slobodono da dođu na suđenje u Osnovnom sudu u Ulcinju, ali nikako neću dopustiti da se ono pretvori u cirkus. U narednih par dana Abazoviću slijedi još jedna tužba zbog navoda da je moj klijent Zoran Lazović „vođa kavačkog klana", zaključio je Piperović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT