Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

OSUMNJIČENI ZA STVARANJE KRIMINALNE ORGANIZACIJE I PRANJE NOVCA

SDT predalo optužnicu protiv 21 osobe

03.04.2024 11:24h

Foto: Igor Milić

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je danas Višem sudu u Podgorici optužnicu protiv 21 osobe osumnjičene, između ostalog, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i pranje novca.

Kako je saopšteno iz SDT-a, optužnica je predata protiv: Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., G.S., D.M., F.Z., I.N., T.A., M.N., D.K., M.B., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, protiv Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., M.N., R.Z., D.M., F.Z., M.B. i I.M., za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - oko četiri  tone i 300 kg kokaina.

"A protiv Lj.M., I.S., M.O., B.J. i M.N., za krivična djela pranje novca - oko sedam miliona eura, protiv M.M., A.K. i Lj.M., za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, protiv D.K., za krivična djela odavanje tajnih podataka i protiv D.K., za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, izvršena u periodu od 2019. do februara 2021. u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike", navedeno je u saopštenju.

U optužnici je predloženo da se okrivljenima M.O., M.P., V.B., T.A., M.B., M.M., G.S. i I.M., produži pritvor, a da se okrivljenima Lj.M., R.Z., M.N., I.S., A.K., I.N., N.B., B.J., D.M. i F.Z. koji su u bjekstvu i za kojima su raspisane međunarodne potjernice, sudi u odsustvu,  naveo je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić. 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT