Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PONDNESENO 16 KRIVIČNIH PRIJAVA

MUP: Juče registrovano šest krivičnih djela, oduzeto oružje, uhapšeno pet osoba

21.11.2023 13:56h

Foto: Dnevno

Tokom jučerašnjeg dana, na planu suzbijanja kriminaliteta, na teritoriji Crne Gore registrovano je šest krivičnih djela, saopšteno je iz MUP-a.

Kako je saopšteno, registrovana su krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom, ugrožavanje sigurnosti, teške krađe, te dva krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 KZ CG.

Navode da je oduzeto oružje, pet osoba je uhapšeno, jedna osoba po rješenju ODT-a je zadržana, podneseno je 16 krivičnih prijava i dva posebna izvještaja.

Službenici budvanske policije uhapsili su jednu osobu, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz čl. 376 KZ CG, kao i jednu osobu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično ugrožavanje sigurnosti iz čl. 168 KZ CG.

U Tivtu je uhapšena jedna osoba za kojim je raspisana potraga od strane OB Kotor, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz čl.220 KZ CG, nakon čega je predat OB Kotor, gdje će biti sproveden u ODT u Kotoru, na dalju nadležnost i postupanje.

"Tivatska policija lišila je slobode i jedno lice iz Tivta, zbog osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 KZ CG. Postupajući po naredbi nadležnog suda tivatska policija je izvršila pretrese stana i drugih protorija koje koristi ovo lice i tom prilikom je pronašla i oduzela 11,2 kg eksploziva i 238 komada detonatorskih kapisli. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden u ODT", navodi se u saopštenju MUP-a.

Policijski službenici OB Pljevlja uhapsili su jednu osobu zbog osnovane sumnje da je počinio KD teška krađa iz čl. 240 KZ CG, u vezi sa čl. 25 istog Zakonika.

“Imenovani je u noći zmeđu 15. i 16.11. izvršio provalnu krađu u STR Pliješ i iz unutrašnjosti objekta otuđio razne vrste cigareta u iznosu od 5.813,70 eura, kao i sitan novac u iznosu od oko 80,00 eura. Uz krivičnu prijavu sproveden je ODT u Pljevljima”, kazali su iz policije.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT