Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NAKON VIŠEMJESEČNE AKCIJE

Uhapšeni bivši službenici Osnovnog suda Kotor i budvanskog MUP-a

29.03.2023 14:59h

Foto: Pixabay

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su, nakon višemjesečne aktivnosti koja je sprovedena sa službenicima Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i finansijskih istraga, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, lišili slobode tri osobe zbog sumnje da su izvršile tri krivična djela, saopšteno je iz Uprave policije.

"B.B. (47) iz Budve, koji je bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova – Filijale za građanska stanja i lične isprave Budva, se tereti za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, dok se K.M. (52) iz Kotora, bivši službenik Osnovnog suda u Kotoru, i J.M. (54) iz Budve, terete za krivična djela falsifikovanje službene isprave", navode iz Uprave policije.

U okviru ovog predmeta danas su, kako se navodi, u saradnji sa pripadnicima Posebne jedinice policije, pretresli dvije lokacije, kojom prilikom je od J.M. oduzeta puška marke „Benelli“ sa 58 komada municije.

"Sumnja se da je K.M. kao službenik suda licu J.M. izdao potvrdu da se protiv njega ne vodi krivični postupak, iako se u to vrijeme protiv njega vodio krivični postupak zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova B.B. je potom, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja i nevršenjem službene dužnosti po prijemu zahtjeva za izdavanje odobrenja za nabavku oružja od strane J.M., suprotno Zakonu o oružju i opštim uslovima za izdavanje odobrenja za nabavku oružja kategorije B fizičkom licu, izdao odobrenje za nabavku vatrenog oružja", kazali su iz Uprave policije.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT