Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

MOGU UKAZIVATI NA NIŽI KVALITET I SADRŽAJ MASTI

Evo šta znače bijele linije na pilećem mesu

24.11.2023 22:18h

Foto: Pixabay

Piletina, omiljeni izbor mnogih, ne samo da pruža bogat izvor proteina, već i ima zanimljivu ulogu u poboljšanju mentalnog zdravlja.

Osim što je ukusna i prilagodljiva u raznim jelima, piletina je takođe prepoznata kao saveznik u borbi protiv depresije, zahvaljujući aminokiselini triptofanu.

Ljubiteljima ove ukusne namirnice preporučuje se konzumiranje kako bi povećali nivo serotonina u mozgu, poboljšavajući raspoloženje.

Uprkos svojim pozitivnim atributima, važno je obratiti pažnju na bijele linije koje se mogu pojaviti na piletini, posebno pilećim prsima. Iako se čini da je piletina uvijek zdrav izbor, bijele pruge na mesu mogu ukazivati na niži kvalitet i sadržaj masti.

Istraživanja su pokazala da piletina s ovim bijelim prugama može sadržavati čak 200 odsto više masti od one koja potiče iz organskog uzgoja.

Prema stručnjacima, iako konzumiranje takve piletine vjerovatno neće rezultirati ozbiljnim zdravstvenim problemima, preporučljivo je izbjegavati je kada god je to moguće, naročito ako imate alternativu koja nudi bolji kvalitet mesa.

Vaš izbor piletine može imati uticaja ne samo na ukus vaših obroka, već i na vaše opšte zdravlje, piše Net.hr.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT