Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SMATRAJU STRUČNJACI

Evo zašto bi trebalo isključivati grijanje tokom noći

21.02.2024 14:12h

Foto: Pixabay

Iako može izgledati sasvim bezopasno da zaboravite isključiti grijanje pred odlazak na spavanje, postoje jasni razlozi zašto biste ga uvijek trebali isključiti tokom noći.

Stručnjaci iz kompanija BestHeating i Neal & Wolf udružili su se kako bi objasnili zašto trebate izbjegavati spavanje s uključenim grijanjem.

Potrošena energija

Kako biste uštedjeli, najbolje je da isključite grijanje prije nego krenete na spavanje. Stručnjak za tehnologiju grijanja u BestHeatingu Jess Steele je rekao da je najbolji način da se ugrijete noću je da vam radijatori rade nekoliko sati naveče, a zatim postavite tajmer tako da se grijanje uključuje sat prije nego što se planirate probuditi.

Plijesan na zidovima

Stvaranje plijesni na zidovima takođe je jedan od mogućih problema jer ne samo da šteti domu, plijesan šteti i vašem zdravlju. Grijanje koje je uključeno nakratko, dobra je ideja za sprečavanje rasta plijesni, naročito ujutro, ali uključeno cijelu noć može uzrokovati zadržavanje toplijeg vazduha i zadržavanje viška vlage.

Suva, oštećena kosa i koža

Provođenje više vremena u okruženju s centralnim grijanjem može učiniti više štete nego koristi vašoj kosi. Tokom zime kosa se može isušiti zbog čega izgleda i čini se lomljivijom, a za sve to može biti krivo centralno grijanje.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT