Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

TRENING GRUDNIH MIŠIĆA

Korisne vježbe za poboljšanje držanja tijela

09.02.2024 06:28h

Foto: Pixabay

Možda ne razmišljate mnogo o tricepsima i vježbama za grudi, ali one su te koje mogu poboljšati vaše držanje.

Kada trenirate grudne mišiće, automatski jačate ruke, ramena i leđa, a u nastavku ćete pronaći 5 lakih vježbi koje će vam pomoći da poboljšate svoje držanje.

Radite tegove ležeći

Lezite na leđa sa savijenim koljenima i stopalima na tlu. Držite tegove lagane do umjerene težine u svakoj ruci i oslonite laktove na pod pod uglom od 45 stepeni. Ovo je početna pozicija. Zatim se istegnite i spojite ruke ispred, a zatim ponovo spustite ruke u stranu dok laktovi ne dodirnu pod. Uradite 10 do 15 ponavljanja.

Ekstenzija za triceps sa tegovima

Stanite u pravu liniju sa stopalima u širini kukova. Držeći tegove sa obje ruke, savijte laktove i pustite da težina padne iza glave i ponovo ispružite i dovedite ruke u početni položaj. Ponovite 10 do 15 puta.

Sklekovi

Počnite u visokom položaju planka sa spuštenim rukama, paralelno sa ramenima. Savijte laktove da biste spustili tijelo u pravoj liniji od glave do peta. Uradite 10 do 15 ponavljanja.

Duboki čučanj

Zauzmite položaj kao da sjedite u stolici dok u stvari „sjedite“ u vazduhu. Čučnite dok laktovi ne dostignu 90 stepeni i vratite se u početni položaj. Ponovite 10 do 15 puta.

Podignite teg jednom rukom

Lezite na leđa sa podignutim nogama i savijenim koljenima. Ispružite lijevu ruku pravo nagore (dlan okrenut ka unutra) i držite teg u desnoj ruci sa laktom naslonjenim na pod pod uglom od oko 45 stepeni, pored grudi. Ponovite 10 puta, sa svakom rukom posebno.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT