Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NEPRAVILNE NAVIKE

Najčešće greške zbog kojih ne možete dostići željenu težinu

18.09.2023 16:22h

Foto: Pixabay

Gubitak kilograma ne polazi vam za rukom - vjerovatno nešto radite pogrešno. Najčešće niste svjesni stvari koje vas ometaju da postignete željenu liniju, ali i svakodnevne navike koje nisu dobre.

Ukoliko genetski imate sklonost ka debljanju, gubitak kilograma će biti mukotrpan posao. Mnogi pokušavaju izgubiti kilograma različitim dijetama, iscrpljujućim režimom vježbanja, brojanjem kalorija itd.

Međutim, određene svakodnevne navike ometaju proces gubitka kilograma.

Izostavljanje doručka

Ljudi koji doručkuju teže dobijaju na težini od onih koji ga preskaču. Ukoliko izostavite jutarnji obrok, vrlo vjerovatno ćete za ručak pojesti mnogo više hrane.

Nedostatak vode

Voda je korisna tokom mršavljenja, s obzirom da pomaže u sagorijevanju kalorija. Sljedeći put kad poželite popiti gazirano piće uzmite vodu.

Hrana bez masti

Pridržavanje plana ishrane bez masti može zapravo dovesti do dodatnog debljanja. Uklanjanje masti iz hrane u stvari će nas natjerati da više jedemo, što najčešće rezultira prejedanjem.

Kasni obrok

Ako jedete kasno, tijelo će te kalorije sigurno skladištiti kao masti, umjesto da ih sagorijeva. Laganija hrana naveče biće u redu, ali pokušajte da se držite podalje od frižidera bar četiri sata prije spavanja.

Umanjite konzumaciju alkohola

Poznato je da konzumiranje alkohola svih vrsta povećava ukupnu tjelesnu masu. Takođe, pivo podstiče akumulaciju masti, posebno u području stomaka.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT