ADVERTISEMENT

VOĆE PUNO VITAMINA

Razlozi zbog kojih treba jesti pomorandže svakog dana

03.02.2023 11:37h

Foto: Pixabay

Zbog sočnosti, slatkoće i bogatstva vitaminom C narandža je savršen međuobrok i dodatak mnogim jelima. Evo zašto je treba jesti svakog dana.

Jača imunitet

Prvo i osnovno - narandža je izvrstan izvor vitamina C. Jedna srednja narandža može ispuniti oko 72 odsto dnevne potrebe za vitaminom C.  A zašto je ovaj vitamin toliko bitan? Pa jedan od razloga je taj što je vitamin C zapravo antioksidans koji igra ključnu ulogu u obrani organizma od štetnih uticaja slobodnih radikala. Takođe, smanjuje upale u stanjima povezanim s imunološkim sistemom kao što je artritis. Iako je ovaj podatak sporan, istraživanja ukazuju na to da vitamin C igra važnu ulogu u jačanju imunološkog sistema, štiti organizam od prehlada, kašlja ili bilo kojih drugih uobičajenih infekcija.

Podmlađuje

Vitamin C je takođe uključen u sintezu kolagena - važne komponente za održavanje lijepe i zdrave teksture kože. Takođe, sprječava starenje i boranje kože. Osim vitamina C, narandže su bogate i vitaminom A koji pomaže u održavanju zdravlja kože. Želite li osvježiti svoju kožu, na lice stavite obloge od soka narandže. Tako ćete omekšati nadraženu kožu iVO potaknuti proizvodnju kolagena.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT