Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SA DVIJE PREDSTAVE

"Beoart" u Crnogorskom narodnom pozorištu

28.03.2023 10:10h

Foto: CNP

Produkcija BeoArt iz Beograda dolazi u Crnogorsko narodno pozorište sa dvije predstave, saopšteno je iz Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP).

“Čovjek visine” Ane Đorđević u režiji Jane Maričić će biti izvedena 29. marta, a “Lutka sa kreveta broj #21” Đorđa Lebovića u režiji Slobodana Brankovića 30. marta u 20 sati na Velikoj sceni.

"Skup vrijednosti kojima čovek teži oduvijek je, kao i on sam, isti. Nije mlada ni dilema da li se do tog cilja stiže lijevom ili desnom stazom. Prije sto godina, neposredno posijle Velikog rata, jedni su nepokolebljivo vjerovali u napredak nakon užasa, dok su drugima ratne traume usadile oprez, gorčinu, pesimizam. Ni danas ne znamo koji su bolje znali, znamo samo da je mir i za jedne i za druge kratko trajao. U takvim okolnostima velike ličnosti malih naroda deluju apsurdno beznačajno, istorijski neprimetno. Ipak, ostaju sjećanja na njihove ideje, predviđanja, strahove, koji se ni po čemu ne razlikuju od govora zapamćenih mislilaca. Zato se valja podsjetiti na ono što imamo i one koje smo imali. A njihova zapitanost ostaće i naša: da li trajanje i opstanak znače razumjeti vrijeme i promjene, ili sačuvati izvorni trenutak pripisujući mu vječnost” – piše o predstavi “Čovjek visine”.

U predstavi igraju Nebojša Milovanović i Bojan Žirović. 

Tekst za predstavu „Lutka sa kreveta broj 21“ Đorđe Labović je pisao prije skoro pet decenija, a premijerno je izvedena prošle godine na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Priču o Vilmi, bivšoj logorašici „Kuće lutaka“, njenom životu, izborima i dilemi da li progovoriti o zločinu ili ne, na sceni oživljavaju Jasmina Večanski Kujundžić, Branislav Jerković, Jugoslav Krajnov i Marko Marković. Kako ističe reditelj, cilj mu je da publika razmišlja o svojoj funkciji u društvu i o tome koliko je bitno opredijeliti se po nekim važnim društvenim pitanjima.
Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na web sajtu pozorišta www.cnp.me ili rezervisati na biletarnici, pozivom na broj 020/274-009. 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT