Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U PETAK I UTORAK

“Brod” na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

07.02.2024 14:22h

Foto: Duško Miljanić

Predstava “Brod” po tekstu i u režiji Ane Đorđević, rađena u koprodukciji nacionalnog teatra sa Beoartom biće izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u petak 9. februara i utorak 13. februara u 20 sati, saopšteno je iz CNP-a. 

Kako navode, predstava je nastala po motivima života, književnog opusa i političkog djelovanja Stefana Mitrova Ljubiše.

"Drama “Brod” zamišljena je kao omaž ideji koju je zastupao Stefan Mitrov Ljubiša, a to je da otvorena pobuna pogrešan put za ostvarenje cijeva. To bi bila priča o njemu kao osobi koja je, urkos otporima sopstvene sredine, čak i brata, provela život u  propagiranju mira, nenasilnog otpora i borbe koja se sprovodi samo kroz politiku", kazala je rediteljka i autorka teksta Ana Đorđević. 

Iz CNP-a ističu da je scenografkinja predstave Ljubica Petrović, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, lektorka Dubravka Drakić, asistentkinja režije Nataša Milićević, asistentkinja kostimografa Mia Đurović. Muziku je komponovala Nina Perović, a izvršna producentkinja predstave je Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Lazar Dragojević, Stevan Vuković, Branka Otašević, Maja Stojanović, Aleksandar Radulović, Jelena Minić i Pavle Prelević.

"Ulaznice s popustom 50%, u okviru februarske akcije “Dvoje kao jedno – zaljubi se u pozorište", mogu se rezervisati i kupiti na veb-sajtu www.cnp.me, kao i na biletarnici Pozorišta, dok se publika o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati i putem društvenih mreža Facebook i Instagram", kazali su iz CNP-a.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT