Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

UPUTILI IZRAZE NAJDUBLJEG SAUČEŠĆA

CNP: Bulajića ćemo pamtiti ga kao velikog profesionalca i čovjeka koji je svojim djelovanjem ostavio dubok trag u crnogorskoj kulturi

19.11.2023 14:14h

Foto: Igor Milić/Dnevno.me

Crnogorsko narodno pozorište (CNP) se s dubokim žaljenjem oprašta od velikog prijatelja i dugogodišnjeg kolege, cijenjenog crnogorskog dramaturga i pozorišnog reditelja Gorana Bulajića, koji je jutros preminuo i sahranjen u Nikšiću u krugu najuže porodice, saopšteno je iz CNP-a.

Kako podsjećaju, Goran Bulajić, dramaturg i pozorišni reditlj, tokom svoje bogate karijere režirao je više od 60 komada u pozorištima širom Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije. Osim predstava režirao je i brojne televizijske drame.

Rukovodio je Dječijim pozorištem u Podgorici, Kotorskim festivalom za djecu, Dramskim studiom u Nikšiću, Dramskim programom Radio televizije Crne Gore. Do penzionisanja radio je kao dramaturg u Crnogorskom narodnom pozorištu dajući nesumnjiv doprinos djelovanju CNP-a u kojem je režirao predstave: „Pisac porodične istorije“, "Zvijezda na čelu naroda“, „Krstitelj“, „Luda kuća“ i „Smrt i djevojka“, koje su imale značajnog uspjeha.

Na Dan Crnogorskog narodnog pozorišta 1. novembra ove godine, stekao je status doživotnog člana nacionalnog teatra.

"Pamtićemo ga kao uzornog kolegu, velikog profesionalca i iznad svega velikog čovjeka koji je svojim djelovanjem ostavio dubok trag u pozorištu i crnogorskoj kulturi. Kolektiv CNP-a upućuje porodici izraze najdubljeg saučešća", poručili su iz CNP-a.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT