Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

UPUTIO OTVORENO PISMO MANDIĆU, MILATOVIĆU I SPAJIĆU

Hajduković pisao državnom vrhu: Poništite odluke žirija o dodjeli Trinaestojulske nagrade

28.06.2024 06:23h

Foto: Screenshot Mina

Crnogorski naučnik i jedan od kandidata za Trinaestojulsku nagradu Dragan Hajduković uputio je otvoreno pismo predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću, predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću i premijeru Milojku Spajiću povodom, kako je naveo,  površnog i neprofesionalog rada i diskriminatornog odnosa žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade.

“Želim da Vam skrenem pažnju da je ovogodišnji žiri za dodjelu trinaestojulskih nagrada, odluku o nagradama donio 27 juna 2024. godine, poslije samo dva dana rada. Pošto je ove godine bilo ukupno 56 nominacija za Trinaestojulske nagrade, takva brzina rada je potpuno nemoguća. Na primjer, potrebna su 2 sata da laik koji ne poznaje moja životna ostvarenja pažljivo pročita tri strane obrazloženja i pregleda brojne priložene (uslovima konkursa tražene) dokaze, koji u mom slučaju sadrže kopije izabranih naučnih radova, nekoliko knjiga i primjere značajne svjetske medijske pažnje posvećene mojim ostvarenjima", ističe Hajduković.

Smatra da je za ozbiljnu ocjenu 56 nominacija, potrebno minimum 100 sati rada svakog člana žirija, a to znači minimum 10 dana po 10 radnih sati.

"Uz ozbiljni danonoćni rad, žiri je odluku mogao donijeti tek 6. jula, a donijeli su je 27. juna”, naveo je Hajduković u pismu.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT