Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"PUTOVANJE DUŠE"

Izložba slika Ranke Žunjić u KIC-u

19.03.2023 09:36h

Foto: KIC

Otvaranje izložbe slika Ranke Žunjić pod nazivom “Putovanje duše“ biće organizovano u ponedjeljak, 20. marta, u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović“, u 20 sati.

Postavku koja će obuhvatiti oko tridesetak umjetničkih radova otvoriće akademski slikar Mirko Dragović.   

Ranka Žunjić rođena je 1966. godine u Podgorici. Član je ULUSCG. Učestvovala je na kolektivnim izložbama u Baru, Podgorici i Kotoru. 

„Umjetnica ne ograničava svoj likovni izraz jednim slikarskim pristupom. Ona se još traži u “nepreglednim poljima“ umjetničke impresije. Od gesta ka složenijim formama, koje kasnije razbija u manje cjeline. Ipak, može da se prepozna, najviše preko svog kolorita, palete boja. Ne plaši se izleta u nepoznato. Ta crta istraživačkog koju posjeduje je vrijedna pažnje kod svih ljubitelja umjetnosti. To prije svega pokazuje da ona nije ravnodušna, da traži sebe, traži onaj unutrašnji damar koji će preko platna govoriti umjesto nje. Otvorena je da sazna šta se to nalazi u beskrajnim dubinama naših misli i duša. Morski svjetovi, pejzaži odaju svu raznolikost i iskreni pristup slici Ranke Žunjić“, kazao je akademski slikar Mirko Dragović. 

Izložba će moći da se pogleda do 30. marta.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT