Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"ANTOLOGIJA PROZNOG STVARALAŠTVA CRNOGORSKIH KNJIŽEVNICA"

Književno veče Sofije Kalezić sjutra u Tivtu

29.03.2023 09:52h

Foto: CZK Tivat

Književno veče "Antologija proznog stvaralaštva crnogorskih književnica" Sofije Kalezić biće održano sjutra u 19 sati u velikoj sali Centra za kulturu Tivat.

Promocija knjige „Antologija proznog stvaralaštva crnogorskih književnica“, koju je priredila Sofija Kalezić, doktor Metodike nastave jezika i književnosti u Crnoj Gori. Član je Crnogorskog P. E. N. centra. Učestvovala je u radu brojnih naučnih skupova kod nas i u inostranstvu, od kojih se posebno mogu izdvojiti njena učešća 2014. godine na 19-tom bijenalu The University of Chicago u Ilinoisu (departman za slovenske jezike), na fakultetu Sveti Kliment Ohridski u Sofiji i na međunarodnoj naučnoj konferenciji Kroatistika na Sveučilištu Ivan Franko u Lavovu (Ukrajina), 2018. godine.

Dobitnica je nagrade “Dušan Kostić” za najbolje književno-kritičko djelo posljednje tri godine u Crnoj Gori također i Specijalne plakete časopisa „Komuna“ za 2020. godinu, koja se dodjeljuje za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore. Dobitnica je Povelje za poseban doprinos montenegristici za 2021. godinu koju dodjeljuje FCJK. Zaposlena je kao redovna profesorica na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost na Cetinju.

Na promociji će govoriti recezentkinja, doktor književnosti, Andrijana Nikolić, i Zorica Joksimović, profesorica Crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti. Radi više od 30 godina u nastavi. Novinarka, književnica, recezentkinja, bavi se afirmacijom i publikovanjem dječijeg stvaralaštva, kao i razvijanjem medijske pismenosti kod djece.

U muzičkom dijelu će nastupiti Maja Lukšić; studije je završila u Beogradu. Od 2005. god radi kao samostalni umjetnik solo pjevač, a od 2016. god, i kao jazz solista.

Ulaz slobodan.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT