Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U PETAK U 20 SATI

Koncert francuskih arija i pjesama u KIC-u

23.03.2023 09:15h

Foto: KIC Budo Tomović

Koncert francuskih arija i pjesama u izvođenju renomiranih belgijskih umjetnika mecosoprana Mari-Lor Kunjarc i pijaniste Flavijena Kazača biće održan u okviru manifestacije „Frankofonija u Crnoj Gori“ u petak, 24. marta, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati, saopšteno je iz KIC-a. 

Program koncerta činiće djela Kloda Debisija (Trois chansons de Bilitis), Gabrijela Forea (Les roses d'Ispahan; Clair de lune), Hektora Berlioza (Le spectre de la rose), Žorža Bizea (Carmen "Habanera"), Edit Pjaf (La vie en rose) i drugih.

Koncert organizuje KIC „Budo Tomović“ u saradnji sa Francuskim institutom i Ambasadom Belgije. 

Prema njihovim riječima, Flavijen Kazačo (Flavien Casaccio) je koncertni pijanista i pedagog koji je diplomirao klavir i korepeticiju na Kraljevskom konzervatorijumu u Monsu. Usavršavao se u kamernoj i savremenoj muzici na Nacionalnom muzičkom konzervatorijumu u Parizu. Pobjednik je i finalista nekoliko međunarodnih takmičenja. Održao je resitale u nekoliko zemalja: Belgija, Francuska, Monako, Italija, Švajcarska, Luksemburg, Kanada, Rusija; u velikim salama kao što su Palata lijepih umjetnosti u Briselu (BOZAR), Teatar Mučenika, Velika sala Kraljevskog konzervatorijuma u Briselu, Dvorana Alfred Korto u Parizu, Novosibirska filarmonija.

Više puta je takođe nastupao sa Kraljevskim orkestrom “Chambre de Vallonie” i sa Orkestrom kraljevskog konzervatorijuma u Monsu-ARTS2. Trenutno je angažovan kao nastavnik i korepetitor na konzervatorijumima u Turneju, Briselu i Akademiji umjetnosti u Monsu. Zvanični je korepetitor Međunarodnog takmičenja “Adolf Saks” u Dinanu, kao i nekoliko drugih takmičenja.

"Mari-Lor Kunjarc (Marie-Laure Coenjaerts) je iz Brisela ušla u svijet muzike sa osam godina kroz studije violine. Svoju akademsku karijeru obogaćuje pohađanjem kursa dikcije-deklamacije, dramske umjetnosti i solo pjevanja. Godine 2001. upisala je Međunarodnu školu pozorišta "Lassaad" gdje je uspješno diplomirala. Studirala je pjevanje na Kraljevskom konzervatorijumu u Monsu kod Tjerija Miljorinija gdje je stekla titulu „Master muzike“. Magistrirala je na Visokoj školi za muziku u Ženevi u klasi Danijele Borst. Njen repertoar čine djela od rane do savremene muzike", navodi se u saopštenju KIC-a.

Od 2010. Mari-Lor radi pod dirigentskom palicom renomiranih dirigenta kao što su Tomas Rezner, Leonardo Garsija Alarkon, Paskal Rofe, Ton Kupman, Patrik Davin, Paolo Arivabeni i Žan-Klod Malgoar. Pjeva između ostalih u Kraljevskoj operi Valonije, na BFM u Ženevi, na festivalu Ambrone, u Palati lijepih umjetnosti u Briselu i Šarlroa, kao i u pozorištu Jelisejskih polja u Parizu.

Godine 2015. snimila je disk sa solo pjesamama Bramsa, Šuberta i Šumana, sa pijanistom Filipom Raskinom, i debitovala u mjuziklu "Melodija sreće". Nastupila je 2016. godine i u Pozorištu jelisejskih polja u predstavi "Didona i Enej" Hendrija Persla, pod upravom Džej Si Malgoara.

Sa mjuziklom “Jadnici” je gostovala širom Francuske i u Kini. Pjeva, između ostalih, Mocartov Rekvijem, Šarpentijeov "Versajska zadovoljstva" i prvi put otelotvoruje ulogu Belinde u "Didoni i Eneju" pod upravom Gabrijela Garida. Godine 2018. pridružila se emisiji D.I.V.A. (pozorište Montparnas u Parizu, Rojal Albert Hol u Londonu, festival Violina na pijesku u Rojanu). Izvodi i Beriove narodne pjesme sa ansamblom Sturm und Klang (Festival de Vallonie), kao i Monteverdijevo Večernje sa G. Garidom (Montpelje), zaključili su iz KIC-a.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT