Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

POTPISAN I SPORAZUM O SARADNJI

KotorArt na prestižnom Međunarodnom festivalu umjetnosti u Šangaju

20.11.2023 07:40h

Foto: KotorArt

Predstavnici KotorArta učestvovali su na ChinaSPAF sajmu izvođačkih umjetnosti Kineskog međunarodnog festivala umjetnosti u Šangaju / China Shanghai International Arts Festival / u oktobru 2023. Kineski međunarodni festival umjetnosti u Šangaju je jedini državni festival u Kini, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i turizma Narodne Republike Kine.

"ChinaSPAF okupio je menadžere i radnike u kulturi, umjetnike, organizatore i promotere iz cijeloga svijeta, od Brazila, Japana, SAD, Novog Zelanda, Kanade, Kenije, Indije, do gotovo cijele Evrope. Delegati iz cijelog svijeta, zajedno sa kineskim ministrom za kulturu Hu Hepingom i drugim predstavnicima NR Kine, učestvovali su na mnogobrojnim forumima, sastancima i predavanjima predstavljajući svoje festivale, programe i vizije u oblasti međunarodne saradnje i kulturne razmjene", saopšteno je iz KotorArta.

Tim KotorArta predstavio je Festival na Okruglom stolu Mreže festivala Put Svile. Ovom prilikom, potpisan je Šangajski konsenzus, čime je KotorArt postao dio Mreže festivala Put Svile i čime je omogućeno da sa umjetničkim festivalima širom svijeta dalje unepređuje kulturnu razmjenu i podstiče međukulturni dijalog.

Mreža festivala Put Svile pokrenuta je 2017. godine od Kineskog međunarodnog festivala umjetnosti u Šangaju zajedno sa 22 umjetnička festivala iz 18 zemalja uključenih u inicijativu Pojas i put. Danas je najveća sveobuhvatna međunarodna platforma za saradnju umjetničkih festivala na svijetu, sa 178 članica iz 49 zemalja.

"Predstavnici KotorArta su na ChinaSPAF Sajmu izvođačkih umjetnosti, a u okviru programa Shanghai Magnolia nagrada za dramsku i izvođačku umjetnost takođe održali predavanje i radionicu na temu Inovativan pristup programiranju festivala i programa i projekata u kulturi za kineske menadžere i radnike u kulturi", navode iz KotorArta.

Takođe, KotorArt se predstavio i u okviru Huangshan međunarodnog foruma za kulturu i turizam u Hefeiu, u okviru kog je, pored predstavljanja crnogorske kulture, potencijala kulturnog turizma i samog festivala KotorArt, potpisan i sporazum o saradnji u oblasti kulture i kulturog turizma sa predstavnicima kineskog grada Vuši / Vuxi.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT