Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

POKRETAČKA SNAGA SVAKOG DRUŠTVA

"Kreativnost najvažniji segment u razvoju novih, originalnih ideja i rješenja"

24.01.2023 10:43h

Foto: Ministarstvo kulture i medija

Kreativnost je najvažniji segment u razvoju novih, originalnih ideja i rješenja i pokretačka snaga svakog društva, naglašeno je na sastanku Savjeta Nacionalne konferencije "Vrijeme kreativnosti".

Kako je saopšteno, sastanku su prisustvovali članovi Savjeta, ministarka kulture i medija Maša Vlaović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović, ministar ekonomije i razvoja turizma Goran Đurović, stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Daniela Gašparikova i programski menadžer konferencije Velibor Zolak.

Na sastanku je, kako se navodi, bilo riječi o programu konferencije, tehničkim i logističkim pitanjima, te o cilju konferencije, koji se ogleda u omogućavanju većeg stepena klasterskog povezivanja, podsticanju i uspostavljanju inovacionih sistema, tehnoloških inovacija i preduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama i povezanim djelatnostima.

Ministarstvo kulture i medija, kao organizator u saradnji sa Ministarstvom nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva ekonomije i razvoja turizma, nastoji da u daljem periodu aktivno radi na adekvatnoj valorizaciji sektora kreativnih industrija, te da svim kreativcima obezbijedi održiv insitucionalni okvir djelovanja kroz administrativno jačanje, uključivanjem lokalne zajednice, umrežavanjem i integracijom kulturnih i kreativnih industrija u sve aktivnosti društva. 

"Sektor kreativnih industrija razvijamo sa ciljem objedinjavanja kreativnih napora u pronalaženju i primjeni mehanizama revrednovanja savremenog stvaralaštva i kulturne baštine", istakla je Vlaović.

Podsjećaju da će se prva Nacionalna konferencija pod nazivom "Vrijeme kreativnosti", održati 27. i 28. januara u Kotoru i okupiće više od 50 referentnih kreativaca, kreativnih preduzetnika, eksperata i djelatnika u javnim oblastima, kako iz Crne Gore tako i iz regiona.

"Panel diskusije, okrugli stolovi, radionica koja će upoznati učesnike sa tehnikama kreativnosti i prezentacije uspješnih kreativnih gradova, kompanija, projekata, i produkata, održaće se u prostorijama Kreativnog haba u Starom zatvoru i crkvi Sv. Duha u Kotoru", zaključuje se u saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT