ADVERTISEMENT

VEČERAS OD 19 SATI

Promocija knjige “Rasplitanje duge” u KIC-u

31.01.2023 08:15h

31.01.2023 08:15h

Foto: KIC "Budo Tomović"

Knjiga “Rasplitanje duge” prof. dr Sofije Kalezić biće predstavljena večeras, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

O knjizi će govoriti recenzentkinja mr Zora Jestrović, a veče će moderirati Stanka Stanojević.

“Posmatrano sa sinhrone i dijahrone tačke gledanja, knjiga poetičnog naslova “Rasplitanje duge (Antologija proznog stvaralaštva Bošnjakinja Crne Gore)” iskrenog naučnog i antologičarskog pregaoca dr Sofije Kalezić - uklapa se u veliku porodicu svjetske islamske književnosti, predstavljajući njen značajan prilog”, navodi se u pogovoru mr Zore Jestrović.

“Vođena kvalitativnom metodom odabiranja tekstova iz obimnog, žanrovski složenog stvaralaštva brojnih, i po mnogim odrednicama različitih autorki, dr Kalezić je sastavila antologiju utemeljenu na izvornim (individualnim) principima života bošnjačkog bića, ali i na onim koji se graniče s univerzalnim vrijednostima ljudskog života i ljudske riječi. Knjiga je prilog istini, najčešće zasnovanoj u stvarnosti, a potom proživljenoj i preživljenoj u najskrivenijim drhtajima ranjene, ali i ponosne ženske duše”, napisano je u pogovoru.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT